už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Baranie mäso na grécky spôsob

Baranie mäso na grécky spôsob

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

600 g baranieho karé, soľ, 20 g oleja, 1 dl sladkej smotany
Zeleninová kaša: 20g oleja, 20g cibule, 100g baklažánov, 8 väčších strúčikov cesnaku, soľ


Postup prípravy:

Karé pokrájame na rezne, ktoré osolíme, dáme na pekáč s olejom, nahrubo potrieme vopred pripravenou zeleninovou kašou, podlejeme vodou, prikryjeme druhým pekáčom a v rúre upečieme. Mäkké mäso polejeme sladkou smotanou a odokryté dopečieme do červena.
Zeleninová kaša
:Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme olúpaný pokrájaný baklažán a očistené pokrájané strúčiky cesnaku. Všetko trocha osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou. Mäkkú zeleninu pretrieme cez sito.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Hovädzie rezne na grécky spôsob
Hovädzie rezne na grécky spôsob