Postup receptu
Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme s pokrájanou zeleninou, cibuľou, octom, korením, klinčekom, bobkovými listami a borievkami a dáme vychladnúť. Po dvoch dňoch mäso z moridla vyberieme, necháme odkvapkať, osušíme osuškou a na rozpálenom oleji rýchle opečieme po oboch stranách. Po opečení ho podľa potreby podlejeme olejom a obložíme plátkami slaniny. Do pekáča vložíme časť zeleniny z moridla a pečieme v horúcej rúre a občas podlievame moridlom. Pred dopečením prilejeme červené víno a mäso dopečieme. Mäkké mäso vyberieme, na doske ho pokrájame na tenké plátky, šťavu dochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ