Ingrediencie
300 g šunky pražskej, alebo podľa chuti
200 g salámy nakrájanej na jemné krúžky
300 g tvrdého syra
maslo – rama, alebo flóra
4–5 vajíčka uvarené natvrdo
3-4 ks kyslej uhorky
1-2 červené kapie, alebo červená paprika
1-2 zelené papriky
2-4 paradajky
2-3 senviče, alebo čerstvý chlebík
- 300 g Šunka kuracia
- 200 g Saláma hydinová
- 300 g Syr Eidam 30%
- 4 ks Vajce varené
- 3 ks Uhorka kyslá
- 1 ks Kápia
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Paradajky
- 2 ks Chlieb toustový
Postup receptu
Pripravíme si senviče, alebo čerstvý chlebík, dáme uvariť 4-5 vajíčka na tvrdo, narežeme kyslé uhorky na tenke krúžky, 1-2 červené kápie, alebo červenú papriku porežeme na jemné kolečka, ale na chlebíčky dáme iba povičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky takým istým spôsobom nakrájame a dáme ich do pripravených mys. Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatial nestrúhame, ale ho nastrúhame až na koniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené porežeme ich na krúžky, tak si pripravíme oválnu mysu a začneme pripravovať chlebíčky. Namažeme sendvič maslom, dáme na neho šunku, salám – 2 krúžky preložené cez seba, na to položíme krúžok paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovičky), potom dáme krúžok vajíčka, na to kapiu, alebo červenú papriku a zelenú papriku. Začíname takto chlebíčky postupne ukladať v dolnej rade vedľa seba, postrúhame syr na jemno, ďalšia rada sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robia sa viac rady – pyramída, chlebíčky sa postupne uberajú, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky. Na každú radu sa postrúha na jemno syr a až na koniec sa postrúha syr na husto, aby senviče nebolo ani vidno, ako je to na fotke. Namiesto senviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto mysa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach, alebo výročiach. Prajem dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ