už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Cigánska mäsová zmes

Cigánska mäsová zmes

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa (pliecko), soľ, mleté čierne korenie, 50 g oleja, voda, 4 rajčiaky, 4 papriky, 2 cibule, 100 g slaniny, mletá červená paprika, 2 lyžice kečupu, 8 menších zemiakov


Postup prípravy:

Umyté mäso odblaníme, nakrájame na plátky, dobre rozklepeme a pokrájame na širšie rezance. Nakrájané mäso okoreníme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a necháme v kastróle dusiť pod pokrievkou takmer do mäkka. Medzitým sparíme rajčiaky vo vriacej vode a ochladené pod studenou vodou olúpeme. Nakrájame ich na dieliky, papriky na kolieska spolu s cibuľou. Slaninu pokrájame na tenké pásiky, rozškvaríme ju a postupne na nej opražíme cibuľu, papriku a rajčiaky. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme mletú papriku, kečup a olúpané zemiaky nakrájané na štvrtky. Dusíme pod pokrievkou 15 minút, potom pridáme pripravenú zeleninu a všetko spolu dusíme tak dlho, kým nie sú zemiaky mäkké. Podávame s chlebom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Mäsová zmes so zemiakmi, s hráškom a vajcom
Mäsová zmes so zemiakmi, s hráškom a vajcom
Mäsová zmes na toastoch
Mäsová zmes na toastoch
Mäsová zmes s vajcom
Mäsová zmes s vajcom
Bravčová cigánska kotleta
Bravčová cigánska kotleta