Ingrediencie
1,5 l vody
1 cibuľa
soľ a korenie
200 g zemiakov
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
125 g Liptov Bryndze
100 ml sladkej smotany
2 krajce čierneho chleba
1 PL lyžica masti
- 1.5 l Voda
- 1 ks Cibuľa
- 200 g Zemiaky
- 1 cl Mletá paprika
- 0.5 cl Rasca
- 125 g Bryndza
- 100 ml Smotana na varenie 10%
- 2 ks Chlieb celozrnný pšeničný
- 1 pl Bravčová masť
Postup receptu
Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.
Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.
Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.
Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ