už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Dusené rybie filé na víne

Dusené rybie filé na víne

Zaradené v kategórii:
Rybie filé

Ingrediencie:

600 g rybieho filé, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, 80 g masla, 0,5 dl vína, 40 g chrenu, 1 lyžička posekaného kôpru, 4 lyžice hustej kyslej smotany


Postup prípravy:

Rybie filé pokrájame na úhľadné kúsky, osolíme, okoreníme, dáme na tanier a necháme asi 30 minút na chladnom mieste stáť. Potom ho obalíme hladkou múkou, poukladáme do menšieho pekáča, v ktorom je rozohriate maslo, z jednej i z druhej strany opečieme, podlejeme vínom a prikryté v mierne teplej rúre dusíme asi 12-15 minút. Pred dokončením posypeme filé postrúhaným chrenom a posekaným kôprom.
Podávame poliate lyžicou kyslej smotany a s ryžou alebo s cestovinou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Rybie filé v alobale
Rybie filé v alobale
Rybie filé s chrenovou omáčkou
Rybie filé s chrenovou omáčkou
Ryba na víne 1.
Ryba na víne 1.
Rybacie filé po Nemecky
Rybacie filé po Nemecky