už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jemné halušky 1.

Jemné halušky 1.

Zaradené v kategórii:
Halušky

Ingrediencie:

40 g masla, 2 vajcia, 5 dl mlieka, 250 g hrubej múky, soľ


Postup prípravy:

Do vriaceho osoleného mlieka vsypeme za stáleho miešania hrubú múku a miešame, až kým sa nelepí na nádobu. Do vychladnutej zamiešame po jednom vajcia a ešte dobre premiešame. Z masy lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme 4 minúty. Uvarené vyberieme a prelejeme vlažnou vodou. Podávame k jemným mäsitým pokrmom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: áno

Súvisiace recepty

Jemné halušky 2.
Jemné halušky 2.
Jemné halušky 3.
Jemné halušky 3.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Krupicové halušky
Krupicové halušky