už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jemné halušky 3.

Jemné halušky 3.

Zaradené v kategórii:
Halušky

Ingrediencie:

10 g masla, 80 g hrubej múky, 10 g masla, 1/2 žĺtka, 1/2 dl mlieka, voda, soľ


Postup prípravy:

Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme múku, mlieko a vypracujeme cesto, z ktorého hádžeme halušky do vriacej osolenej vody. Varíme 5 - 10 minút, potom vyberieme, prepláchneme vlažnou vodou a premiešame s čerstvým maslom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jemné halušky 2.
Jemné halušky 2.
Jemné halušky 1.
Jemné halušky 1.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Krupicové halušky
Krupicové halušky