už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Kapor na modro

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

600 g kapra, 60 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, 40 g masla, voda, soľ, celé čierne korenie, ocot


Postup prípravy:

Kapra očistíme od šupín a odrežeme mu hlavu a plutvy. Brucho opatrne rozrežeme, vyberieme vnútornosti, kapra opláchneme, pokrájame na dávky a necháme asi štvrť hodiny stáť. Do posolenej a okyslenej vody pridáme zeleninu a cibuľu, pokrájané na plátky, čierne korenie, všetko spolu povaríme, pridáme pokrájaného kapra a povaríme asi 5 minút. Uvareného kapra necháme vo vode asi 5 minút, potom ho vyberieme a polejeme rozpusteným maslom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Ryba na modro
Ryba na modro
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike
Vyprážaný kapor 1.
Vyprážaný kapor 1.
Kapor na rasci
Kapor na rasci