už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Kapor na víne so syrom

Kapor na víne so syrom

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

800 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masla, 20 g strúhanky, 80 g tvrdého syra, 2 dl bieleho vína, 2 dl kyslej 12% smotany


Postup prípravy:

Očisteného, vypitvaného kapra, z kože stiahnutého, vykosteného, umytého a osušeného osolíme, okoreníme a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Kapra posypeme strúhankou a postrúhaným syrom, obložíme kúskami masla a v stredne vyhriatej rúre pečieme, Zapečeného kapra zalejeme vínom a upečieme. Nakoniec upečeného kapra polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a na niekoľko minút ešte vložíme do rúry. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kapor pečený na víne
Kapor pečený na víne
Tekvičky zapečené so syrom
Tekvičky zapečené so syrom
Ryba na víne 1.
Ryba na víne 1.
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike