Ingrediencie
1 kg mrazeného lososa
25 g konzervovaných hľuzoviek
1 lyžičku soli
2 dl vývaru rybieho – fondu
1,5 dl šumivého vína
3 lyžice masla
75 g konzervovaných kreviet
75 g mliečia zo sleďov
- 1 kg Losos
- 1 cl Soľ
- 3 pl Maslo
- 75 g Krevety
- 25 g Čerstvé hríby
- 1.5 dl Víno biele
Postup receptu
Z očisteného, rozmrazeného, umytého, osušeného lososa sa stiahne koža, nakrája sa filé s hmotnosťou 180 g na porciu, prešpikuje na prúžky nakrájanými hľuzovkami a mierne osolí. Pripravený losos sa vloží do tretinou masla vymastenej nádoby, zaleje sa rybím fondom, vínom a dusí domäkka. Na tretine masla sa krátko podusia krevety a podľa potreby sa dochutia soľou. Očistené mliečie zo sleďov sa dusí na zvyšku masla, podľa potreby sa dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia lososa poleje šťavou, obloží dusenými krevetami a mliečím. Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ