Ingrediencie
1 kačica
150 g údenej slaninky
150 g masla
100 g údeného mäsa
50 – 100 g kačacej pečienky
2 vajcia
200 g šampiňónov
90 g masla
2 rožky
2,5 dl vývaru
1 dl červeného vína
soľ
muškátový orech
pažítka alebo petržlenová vňať
- 1 ks Kačka
- 150 g Slanina
- 150 g Maslo
- 100 g Kuracia pečeň
- 2 ks Vajce
- 200 g Šampiňóny
- 90 g Maslo
- 2 ks Rožok obyčajný biely
- 2.5 dl Kurací vývar
- 1 dl Víno červené
Postup receptu
Umytú a utierkou osušenú kačicu posolíme a prešpikujeme polovičnou dávkou údenej slaninky (druhú polovicu necháme na obloženie plnenej kačice). Rožky nakrájame na kolieska, polejeme teplým bujónom a vidličkou ich dobre roztlačíme. Pridáme vajcia, víno, soľ, postrúhaný muškátový orech, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, rozotretú pečienku a šampiňóny, ktoré sme predtým nakrájali na drobné kúsky a podusili na 90 g masla. Plnku dobre premiešame, vložíme dovnútra kačice a otvor zašijeme niťou. Kačku položíme na pekáč, povrch obložíme plátkami slaniny a na masti upečieme (za občasného podlievania teplou vodou) do mäkka. Podávame s ryžou. Plnená kačica veľmi dobre chutí i na studeno s rôznymi pikantnými omáčkami.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ