Ingrediencie
8 veľkých zelených paprík
soľ
50 g masla
1 cibuľa
1 lyžička mletej červenej papriky
2 rajčiaky
2 dl kyslej smotany
50 g hladkej múky
Plnka:
100g ryže
soľ
250 g mletého kuracieho mäsa
1 vajce
1 čl majorán
- 8 ks Paprika zelená
- 50 g Maslo
- 1 ks Cibuľa
- 1 cl Mletá paprika
- 2 ks Paradajky
- 50 g Múka hladká
- 100 g Ryža
- 250 g Bravčové mäso
- 40 g Slanina
- 1 ks Vajce
- 2 dl Kyslá smotana 12% tuku
Postup receptu
Veľké zelené papriky oplákneme, vŕšky odkrojíme, opatrne odstránime semená a dva razy ich sparíme horúcou vodou. Odkvapkané papriky naplníme pripravenou plnkou, ktorú prikryjeme odrezanými vŕškami. V kastróle na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme naplnené papriky a mletú červenú papriku, trocha podlejeme horúcou vodou, osolíme a dusíme asi pol hodiny. Nakoniec prisypeme rajčiaky pokrájané nadrobno, prilejeme kyslú smotanu rozhabarkovanú s múkou a ešte chvíľu podusíme. Udusené papriky urovnáme na misu a polejeme precedenou omáčkou.
Plnka: Do udusenej vychladnutej ryže zamiešame soľ, zomleté surové alebo pečené bravčové mäso, prípadne údené mäso, slaninu pokrájanú na malé kocky, vajce, majorán a všetko spolu dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ