už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Polievka z baranieho mäsa

Polievka z baranieho mäsa

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

400 g predného baranieho mäsa, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, kúsok kelu, pór, 40 g masti, 1 cibuľa, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

V osolenej vode povaríme koreňovú zeleninu, pór a kúsok spareného kelu, všetko pokrájané na rezance. V kastróle na masle alebo masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, vložíme do nej baranie mäso pokrájané na menšie kúsky, osolíme a udusíme do mäkka. Uvarené mäso ešte pokrájame nadrobno a dáme do zeleninovej polievky. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zamiešame ju do polievky a dobre povaríme. Pred podávaním prilejeme do polievky za stáleho miešania mlieko rozšľahané so žĺtkom a okoreníme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Detviansky guláš z baranieho mäsa
Detviansky guláš z baranieho mäsa
Čevabčiči 2.
Čevabčiči 2.
Čevabčiči 1.
Čevabčiči 1.
Baraní šolet
Baraní šolet