už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Polievka z bravčového mäsa

Polievka z bravčového mäsa

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

300 g bravčového pliecka alebo bôčika (prípadne iné zvyšky), 120 g zeleniny (zeler, mrkva, pór, petržlen, kel), 30 g masti, 1 väčšia cibuľa, 20 g masti a 20 g hladkej múky na zápražku, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať, 30 g uvarených krúp, soľ


Postup prípravy:

V osolenej vode povaríme očistenú zeleninu a sparený kel, všetko pokrájané na rezance. Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme bravčové mäso pokrájané na menšie kúsky, osolíme a udusíme do mäkka. Mäkké mäso posekáme nadrobno alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do zeleninovej polievky. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju trochou polievky, vlejeme do ostatnej polievky a všetko spolu dobre povaríme. Pred podávaním rozhabarkujeme v mise mlieko so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme horúcu polievku, pridáme uvarené krúpy a posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Čevabčiči 1.
Čevabčiči 1.
Čevabčiči 2.
Čevabčiči 2.
Plnený hlávkový šalát
Plnený hlávkový šalát
Domáca huspenina
Domáca huspenina