už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Polievka z teľacieho mäsa

Polievka z teľacieho mäsa

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

300 g teľacích kostí, 80 g koreňovej zeleniny, soľ, 250 g teľacieho mäsa, polovica karfiolu, 30 g masla, 1 žĺtok, 2 dl mlieka, 40 g ryže, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať alebo pažítka


Postup prípravy:

Umyté teľacie kosti a koreňovú zeleninu uvaríme, precedíme, zeleninu posekáme a vložíme späť do polievky. Pridáme surové zomleté teľacie mäso, trocha soli, karfiol rozobratý na ružičky, posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku a uvaríme do mäkka. V polievkovej mise vymiešame maslo so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme najprv mlieko alebo smotanu a potom pridáme polievku. Nakoniec polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a zamiešame do nej osobitne udusenú ryžu (môže byť aj zvyšok). Do polievky môžeme zavariť aj svetlú zápražku pripravenú z 20 g hladkej múky a 20 g masla.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Nátierka z teľacieho mäsa
Nátierka z teľacieho mäsa
Závitok z teľacieho mäsa 1.
Závitok z teľacieho mäsa 1.
Závitok z teľacieho mäsa 2.
Závitok z teľacieho mäsa 2.
Polievka ragú
Polievka ragú