Postup receptu
Z umytej rožtenky narežeme plátky o váhe 150 g, naklepeme a osolíme. Takto pripravené plátky naplníme hubovou plnkou a preložíme do tvaru tašiek, ktoré zopneme špáradlom. Na rozpálenom oleji ich po oboch stranách opečieme a do výpeku dáme cibuľku, ktorú opražíme, pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom z kostí, alebo z kocky masoxu. Opečené tašky vložíme do šťavy a dusíme asi 25 minút. Potom ich vyberieme, šťavu zaprášime múkou a necháme povariť. Šťavu dochutíme, vložíme do nej tašky a podávame s dusenou ryžou.
Plnka: Očistené huby nakrájame na drobné kúsky a opražíme ich na oleji. Do podusených húb pridávame nadrobno posekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajcia, soľ a korenie. Keď pripravujeme plnku zo sušených húb, treba ich hodinu pred spracovaním namočiť do vody.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ