Postup receptu
Pripravíme si vývar z kostí a zeleniny. Vo vývare potom varíme hlavu asi 15 minút a vnútornosti asi 7-8 minút. Koreňovú zeleninu umyjeme, oškrabeme a pokrájame na malé rezančeky. Krátko ju podusíme. Zvlášť si pripravíme zápražku, ktorú zriedime vlažným mliekom a prevaríme. Precedený vývar spojíme so zápražkou, pridáme udusenú zeleninu, rozotreté odkostené mäso z hlavy a rozotreté vnútorností. Polievku dochutíme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orieškom. Zjemníme maslom a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou.
Vložka do polievky:
Rožok pokrájame na kolieska 3-5 mm hrubé. Na cedidle ich pokvapkáme mliekom, v ktorom rozšľaháme vajce. Takto pripravený rožok dáme na vymastený pekáč a posypeme nadrobno pokrájanou šunkovou‘ salámou. Zapečieme a potom jednotlivé kolieska od seba oddelíme. Hotovú vložku do polievky podávame zvlášť na tanier.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ