už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Teľací puding

Zaradené v kategórii:
Teľacie stehno

Ingrediencie:

120 g teľacieho mäsa zo stehna, 40 g masla, 40 g hrubej múky, 20 g masla, 20 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie formy, 1,5 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, voda


Postup prípravy:

Do rozpusteného masla zamiešame múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a odparíme na hustú kašu (bešamel). Do vychladnutého bešamelu zamiešame žĺtky, korenie, soľ, pomleté uvarené mäso a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, ktorú dáme do vodného kúpeľa a varíme asi tri štvrte hodiny. Uvarený puding opatrne vyklopíme. Podávame so zemiakovou kašou a s prívarkom alebo s kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krémový puding
Krémový puding
Citrónový puding
Citrónový puding
Brusnice v čokoládovom kréme
Brusnice v čokoládovom kréme
Orechový puding
Orechový puding