Vanilková torta
Zaradené v kategórii:
Torty

Ingrediencie:
5 vajec, 170 g masla, 170 g práškového cukru, 180 g orechov, 90 g hrubej múky, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 2 balíčky vanilkového cukru, 40 g lekváru podľa chuti
Poleva: 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, trochu vriacej vody
Postup prípravy:
Žĺtky, maslo a cukor miešame ½ hodiny. Do vymiešanej hmoty pridáme pomleté orechy, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Všetko spolu zamiešame a vylejeme do vymastenej formy, ktorú sme vopred vysypali múkou. Pomaly pečieme na miernom ohni. Upečenú a vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme lekvárom a polejeme vanilkovou polevou.
Poleva:Všetko miešame ½ hodiny.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
Moja poznámka k receptu:
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0) / Pridať komentár
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Vanilková zmrzlina 2. | ![]() Vanilková zmrzlina 1. | ![]() Vianočná oriešková torta | ![]() Kubánska torta |