už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Višňové víno

Višňové víno

Zaradené v kategórii:
Víno

Ingrediencie:

1 l višní zbavených kôstok, 2,5 l vody, 1 kg cukru, vínne kvasinky, živná soľ


Postup prípravy:

Vylúpané višne dáme do kvasnej nádoby (môžeme ich aj pretlačiť na strojčeku), pridáme príslušné množstvo vody a cukru (cukor rozpustíme vo vode) a živnú soľ. Na druhý deň prilejeme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Ak sme višne pretlačili, vykvasené víno stiahneme do inej čistej nádoby (má byť plná), ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou. Po 1-2 týždňoch víno stiahneme do čistých fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto. Ak sme dali len vylúpané višne, necháme víno 2 týždne po vykvasení dozrieť a vyčíriť v tej istej nádobe a potom ho stiahneme priamo do fliaš.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jablkové víno
Jablkové víno
Šípkové víno
Šípkové víno
Trnkové víno
Trnkové víno
Čučoriedkové víno
Čučoriedkové víno