Ako ozdobiť veľkonočného barančeka: 6 nápadov, ktoré vyskúšať

Veľkonočný baranček patrí medzi najkrajšie symboly sviatkov jari – nielen chuťovo, ale aj vizuálne. Ak ste si dali námahu s prípravou domáceho barančeka, určite si zaslúži aj trochu sviatočného lesku. A nemusíte byť profesionálny cukrár! Existuje množstvo jednoduchých, ale efektných spôsobov, ako ho vyzdobiť tak, aby na sviatočnom stole zažiaril. Poďme sa pozrieť, ako ozdobiť veľkonočného barančeka.

Ako ozdobiť veľkonočného barančeka

1. Baranček ako zasnežený obláčik – len s cukrom a mašľou

Toto je najjednoduchší spôsob, ktorý nikdy nesklame. Po vychladnutí jednoducho barančeka posypte práškovým cukrom cez jemné sitko. Vytvorí sa tak krásny efekt jemného snehu. Na krk mu môžete zaviazať mašľu – červenú, zelenú alebo zlatú – a elegantný výsledok je na svete. Výhodou tejto ozdoby je, že vydrží a nevyžaduje chlad.

2. Baranček s maslovým krémom ako z rozprávky

Ak máte chuť pustiť sa do niečoho kreatívnejšieho, vyskúšajte maslový krém. Stačí vyšľahať maslo s cukrom a troškou vanilky a pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou vytvoriť na povrchu „kučierky“, ktoré budú pripomínať baraniu vlnu. Výsledok je pôsobivý a deti budú nadšené! Pozor však – takto ozdobený baranček musí byť uchovaný v chlade a spotrebovaný v priebehu pár dní.

veľkonočný baranček
Foto: GettyImages.com/A_Lein

3. Čokoládová poleva – jednoduchá, rýchla a vždy efektná

Milovníci čokolády si zamilujú túto klasiku. Hotovú polevu stačí roztopiť a naliať na barančeka. Ideálne je položiť ho na mriežku a podložiť plechom, aby ste polevu mohli zachytávať a znovu ňou prelievať. Povrch môžete ešte dozdobiť kúskami orieškov alebo kokosu.

4. Snehová pokrývka pre skúsených

Ak máte viac času a chuť na niečo výnimočné, skúste snehový krém. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh nad parou, oslaďte a dochuťte citrónovou šťavou. Pomocou zdobiaceho vrecka naneste sneh na barančeka. Ak ho ešte krátko zapečiete v rúre, sneh jemne zkaramelizuje a vytvorí nádherný, takmer rozprávkový efekt.

veľkonočný baranček
Foto: GettyImages.com/ Natalia Maliseva

5. Cukrová poleva – rýchla a univerzálna klasika

Zmiešajte práškový cukor s trochou citrónovej šťavy alebo rumu a vyrobte jednoduchú polevu. Jej hustotu si upravíte pridaním kvapiek vody. Polevou prelejte barančeka a nechajte zatuhnúť. Výsledok je jemný, lesklý a veľmi elegantný.

6. Baranček so šľahačkou – sladké potešenie na počkanie

Pre sviatočný efekt môžete použiť vyšľahanú šľahačku, ktorou pomocou cukrárskeho vrecka vytvoríte na barančekovi nadýchaný kabátik. Výborne vyzerá, ale treba ho skladovať v chlade a spotrebovať čo najskôr – ideálne do 48 hodín.

Ozdobiť veľkonočného barančeka nemusí byť vôbec náročné – niekedy stačí len práškový cukor a pekná stuha. Ak sa však chcete pohrať a vyskúšať niečo nové, možností je veľa – stačí si vybrať.

Odporúčané recepty

Súvisiace články

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ