Dochucovanie diviny: Koreniny, ktoré jej pristanú najviac

Iveta Vargovič


gurman.zoznam.sk

Príprava diviny si vyžaduje trochu viac trpezlivosti, ale výsledok stojí za každú minútu v kuchyni. Ak z nej túžite pripraviť naozaj vynikajúce jedlo, okrem správneho varenia musíte venovať pozornosť aj ochucovaniu. Poďme sa spoločne pozrieť na dochucovanie diviny a koreniny a prísady, ktoré divinu posunú na úplne novú úroveň. Pripravte sa na to, že vaša kuchyňa bude voňať ako najlepšia reštaurácia a vaši hostia budú pýtať recept!

Dochucovanie diviny: Koreniny, ktoré jej dodajú ten správny šmrnc

1. Klasika, ktorá nesklame: Bobkový list, jalovec a nové korenie

Keď hovoríme o divine, táto trojica korenín je absolútnym základom. Bobkový list jej dodá jemnú horkosť, ktorá dokonale ladí s chuťou mäsa. Jalovec je ďalšou skvelou voľbou, pretože podčiarkuje divokú arómu mäsa a dodáva mu ten správny „lesný“ šmrnc. A napokon, nové korenie s jeho jemne pikantnou chuťou krásne zjemní celý pokrm. Tieto koreniny sú ideálne do marinád, gulášov alebo dusených jedál. Skúste ich pridať aj pri pečení a uvidíte, ako krásne sa prepoja s chuťou mäsa.

dochucovanie diviny
Foto: Pixabay

2. Červené víno

Červené víno je presne tá ingrediencia, ktorá dokáže urobiť divinu ešte lepšou. Či už ho použijete ako základ pre marinádu alebo ho pridáte priamo do varenia, víno mäso krásne zjemní a dodá mu hlbokú, komplexnú chuť. Víno tiež pomáha rozpustiť kolagén v mäse, čo znamená, že mäso bude jemnejšie a šťavnatejšie. A ak doma nemáte červené víno, nezúfajte! Balzamikový ocot tiež odvedie skvelú prácu a dodá mäsu podobný, ale trochu ostrejší nádych.

3. Cesnak a rozmarín

Niet divu, že cesnak patrí medzi najobľúbenejšie koreniny vôbec. S jeho intenzívnou chuťou a arómou je prakticky nemožné pokaziť akékoľvek jedlo a divina nie je výnimkou. Rozmarín zase krásne zvýrazní prírodnú chuť mäsa a spolu s cesnakom tvoria neodolateľnú kombináciu. Skúste cesnak jemne votrieť do mäsa alebo ho pridať do marinády, zatiaľ čo rozmarín môžete vložiť priamo k mäsu počas pečenia.

Mohlo by vás zaujímať: Ako dlho variť divinu? Ideálny čas pre stehná, plece či guláš

ako dlho variť divinu
Foto: Pixabay

4. Brusnice a slivky

Ak chcete trochu experimentovať a pridať divine nový rozmer, siahnite po sladkokyslých brusniciach alebo sušených slivkách. Tieto prísady dodajú pokrmu unikátnu sladkú chuť, ktorá krásne kontrastuje so slanou a výraznou chuťou mäsa. Brusnice môžete pridať do omáčky alebo ich variť spolu s mäsom, čo vytvorí fantastickú sladko-slanú kombináciu. Slivky zas môžu fungovať ako skvelý základ pre omáčku, ktorá dokonale doplní divinu na tanieri.

Prečítajte si tiež: Tradičná divina v kôprovej omáčke – recept plný kôpru a lahodného mäsa

Divina si zaslúži trochu viac pozornosti a starostlivosti, ale s týmito jednoduchými trikmi a správnymi koreninami bude každý kúsok mäsa prepojený s chuťami, ktoré ulahodia vašim chuťovým pohárikom. Nezabudnite pri príprave diviny byť trpezliví – pomaly dusená alebo pečená divina je vždy tá najlepšia!

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Srnec na vínovej omáčke

Srnec na vínovej omáčke
Foto: Gurman

Viac o téme:

Najčítanejšie

  • Dnes
  • Za týždeň

Odporúčané recepty

Súvisiace články

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ