
Hľadáte reštauráciu v Žiline, kde by ste si pochutnali na výbornom jedle? Zamierte si to do Marina restaurant, v ktorej si prídu na svoje nadšenci domácich jedál aj milovníci zahraničnej kuchyne.
V Žiline nájdete mnoho reštaurácii a kaviarní, kde si v útulných priestoroch s príjemnou atmosférou môžete vychutnať kvalitné a chutné jedlo. Jednou z nich je aj reštaurácia Marína, ktorú sme sa rozhodli navštíviť a otestovať jedlá, ktoré nájdete na ich jedálnom lístku.
Kde nájdete reštauráciu Marína, ako sa tam dostanete a to najhlavnejšie – aké jedlo z ponuky stojí za vyskúšanie? V článku nájdete okrem iného aj ďalšie zaujímavé informácie o reštaurácii a ako hodnotí reštauráciu manažér.
Nenápadná reštaurácia skrýva poklady v jedálnom lístku
Po príchode do reštaurácie nás zaujal útulný a priestranný interiér s barom a barovým pultom. Stoly boli elegantne prestreté a doplnené kvetinovou dekoráciou, ktorá dopĺňala príjemnú atmosféru reštaurácie.
Na prvý pohľad nenápadná reštaurácia vo svojom jedálnom lístku skrýva naozaj chutné poklady.
Nájdete v ňom z každého rožku trošku – nechýbajú tradičné jedlá ako napr. pečená kačka s kapustou či domáci slepačí vývar, ale ani street food či jedlá z talianskej kuchyne ako risotto a pizza. Na svoje si prídu mäsožravci aj vegetariáni. Reštaurácia okrem hlavného jedálneho lístka ponuka aj denné menu počas pracovných dní a víkendové menu, v ktorom si môžete vybrať spomedzi dvoch polievok a dvoch hlavných jedál aj dezert.
Čo sme ochutnali v reštaurácii Marína?
Napriek tomu, že v jedálnom lístku sa nenachádza veľké množstvo jedál, všetky z nich zneli lákavo a človek by najradšej vyskúšal každé jedno z nich. Napokon sme však zvolili jednu polievku a dve hlavné jedlá spolu s nápojom.
Lahodná polievka s kúskami paradajok a poriadnou dávkou parmezánu
Ako prvé sme ochutnali hustú paradajkovú polievku s čerstvou bazalkou a parmezánom. Primeraná porcia plná skvelých chutí nás očarila na prvú lyžicu! Hustejšia konzistencia plná kúskov čerstvých paradajok doplnená o bazalku hrala nielen farbami, ale aj chuťou. Nesmela chýbať poriadna dávka parmezánu, ktorá skvelo dopĺňala jemne kyselkavú chuť polievky.

Street food trhané mäso a luxusná panenka v kabátiku
Ako druhý chod sme zvolili najprv domáce belgické hranolky s trhaným hovädzím mäsom, čedarom a nakladanou červenou cibuľou. Omáčku k jedlu sme si mohli zvoliť podľa vlastnej chuti z niekoľkých druhov, ktoré boli uvedené aj na jedálnom lístku. Cesnakový dressing bol v tomto prípade skvelou voľbou. Hranolky boli veľmi chutné, vôbec neboli suché, ani príliš prepečené. Hovädzie trhané mäso sa rozplývalo na jazyku a bolo šťavnaté. V kombinácii s čedarom, nakladanou červenou cibuľkou a cesnakovým dipom hralo mäso na tú správnu street food strunu.

Druhé hlavné jedlo sme vybrali grilovanú bravčovú panenku v prosciutte na ragú z lesných hríbov so zemiakovými röstami. Panenka bola šťavnatá a prepečená tak akurát. Zemiakové rösti boli skvelo dochutené, na povrchu chrumkavé a vnútri lahodné. Jediné mínus bolo množstvo ragú z lesných hríbov, to bolo tak vynikajúce, že by sme si ho priali vo väčšom množstve.

Domáca limonáda ako univerzálny nápoj počas celého roka
Z nápojového lístka nás zaujala domáca limonáda, ktorú sme si objednali v príchuti grep a pomaranč. Táto limonáda sa dokonalo hodí na letnú sezónu, ak však máte radi jednoduché a svieže nápoje, bez ľadu si ju môžete vychutnať aj v chladnom počasí. Okrem limonády si môžete z nápojového lístka vybrať rôzne studené či teplé, alkoholické aj nealkoholické nápoje. Veríme, že v lete nájdeme v nápojovom lístku reštaurácie aj miešané drinky, ktoré sme v ňom tentokrát nenašli.

Čo sa nám na reštaurácii Marína páčilo?
Bolo vidieť, že šéfkuchár si dal záležať na tom, aby boli jedlá elegantne naservírované a lahodili tak nielen chuťovým pohárikom hostí, ale aj ich očiam. Príbory boli pripravené na každom zo stolov a spolu s taniermi a pohármi, v ktorých nám prišlo jedlo a nápoje, boli čisté a lesklé.
Reštaurácia okrem skvelého jedla ponúka aj možnosť usporiadania firemných posedení, narodeninových osláv, promócií či uzavretej spoločnosti, a tak si môžete vychutnať posedenie s najbližšími v príjemnom prostredí. Rezerváciu si môžete vytvoriť priamo cez kontaktný formulár na webovej stránke reštaurácie.
Zaujímavé pre nás bolo, že Marína má ešte jednu samostatnú miestnosť, v ktorej sa nachádza aj pec na pečenie pizze. Návštevníci tak v priamom prenose môžu sledovať prípravu ich obľúbenej pizze a zároveň si užívať atmosféru s priateľmi a drinkom v ruke za zvuku praskajúceho dreva v krbe, ktorý je tiež v tejto miestnosti.
Celkovo hodnotíme Marínu ako skvelú reštauráciu, v ktorej sa dá výborne najesť či už počas bežného pracovného dňa alebo víkendu, ale aj výnimočných príležitostí. Našu videorecenziu reštaurácie si môžete pozrieť aj na našej Facebookovej stránke Gurman.sk a Instagramovom profile @gurman.zoznam.sk.
Ako hodnotí reštauráciu samotný manažér prevádzky a čo nám prezradil?
Mali sme tú česť porozprávať sa aj so samotným manažérom reštaurácie, ktorý si na nás našiel pár minút a ochotne odpovedal na naše otázky ohľadom Maríny.
Marína má pred sebou pomerne náročné obdobie. Medzi ňou a konkurenčnými reštauráciami v okolí podľa slov manažéra nechýba rivalita, a tak musí personál zapojiť všetky sily a nápady na to, aby vynikli z davu a ukázali svoje silné stránky, medzi ktoré bez pochýb patrí hlavne výborné jedlo.
Pre reštauráciu bude náročnejšie získavanie nových zákazníkov, keďže sa nenachádza priamo v centre mesta, kde by ľuďom padla do oka. Zákazníci ju väčšinou musia vyhľadávať cielene. Manažér verí, že počas letnej sezóny sa ukáže jej skvelý potenciál a okrem športovcov z Vodného diela Žilina do nej zavítajú aj iní návštevníci Žiliny.
Noví majitelia Maríny stavili na personálne zmeny či zmeny v jedálnom a nápojovom lístku. Manažér verí, že pridanie obľúbenej Kofoly či kvalitného piva Pilsner do nápojového lístka by mohlo očariť obľúbencov sviežich nápojov najmä počas leta a prilákať tak nových zákazníkov do reštaurácie aj napriek konkurencii.
Z manažéra bolo cítiť, že mu na reštaurácii a jej zákazníkoch veľmi záleží, čo potvrdili aj jeho slová: „Chceme , aby zákazníci vždy dostali chutné jedlo včas a bez dlhého čakania.“ Je totiž dôležité, aby aj samotný personál dbal na spokojnosť hostí nielen z hľadiska jedla, ale aj rýchlosti obsluhy.
Reštaurácia to má podľa nás veľmi pekne našliapnuté a hoci ešte nemá stálych zákazníkov, veríme, že sa o nej čoskoro dozvie viac ľudí, ktorí si pravidelne budú chcieť pochutnať na kvalitnom a chutnom jedle z čerstvých surovín, ktoré Marína ponúka.
Ako sa dostanete do reštaurácie Marína?
Reštaurácia Marína sa nachádza blízko Vodného diela Žilina, na ulici Pri celulózke 109, hneď pri kruhovom objazde v smere z Martina do Žiliny. Ak cestujete autom, zaparkovať môžete priamo pred vchodom do reštaurácie. V opačnom prípade môžete využiť aj mestskú hromadnú dopravu (napr. linku č. 24 z centra, zo zastávky Hurbanova) – tou sa dostanete na zastávku Pri celulózke, ktorá je od reštaurácie vzdialená necelých 5 minút pešo.

Reštaurácia je otvorená od pondelka do nedele od 10:00 do 22:00 hod. a tak si na jej návštevu môžete vybrať ktorýkoľvek deň v týždni.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ