
Ak existuje dezert, ktorý dokáže vyčarovať úsmev aj po náročnom dni, tak je to určite Lotus cheesecake bez pečenia. Spája v sebe všetko, čo máme na sladkostiach radi – jemnú krémovosť mascarpone, obľúbené sušienky a dokonalú sladkú bodku v podobe pomazánky. Navyše ho pripravíte bez jedinej minúty v rúre, čo z neho robí ideálny zákusok na teplé dni, oslavy alebo len tak, keď vás prepadne chuť na niečo božské.
Lotus cheesecake bez pečenia
Čo budete potrebovať?
Na prípravu tejto neodolateľnej dobroty si pripravte:
- 750 g mascarpone
- 400 ml smotany na šľahanie (aspoň 33 %)
- 400 g Lotus pomazánky
- 220 g Lotus sušienok
- 100 g masla
- 80 g kryštálového cukru
- 60 g horkej čokolády
- 1 balíček vanilkového cukru
- Na ozdobu: šľahačka a pár Lotus sušienok

Postup
- Sušienky rozmixujte najemno a zmiešajte ich s rozpusteným maslom. Zmes natlačte na dno tortovej formy (najlepšie s priemerom 22–24 cm) a rovnomerne utlačte lyžicou. Vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby základ stuhol.
- V miske vyšľahajte smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom do polotuha. Následne primiešajte mascarpone a vyšľahajte do hladkého krému.
- Rozdelenie krému na tri vrstvy. Jednu časť nechajte bielu – ako základnú vrstvu. Do druhej vmiešajte rozpustenú Lotus pomazánku, ktorá krému dodá výraznú karamelovú chuť. Do tretej časti primiešajte rozpustenú horkú čokoládu – vďaka nej bude výsledok ešte elegantnejší a kontrastnejší.
- Na stuhnutý korpus nanášajte jednotlivé vrstvy krému – začnite tou najtmavšou (čokoládovou), pokračujte Lotus krémom a zakončite bielou vrstvou. Každú vrstvu jemne zarovnajte stierkou alebo lyžicou.
- Lotus pomazánku jemne zohrejte, aby bola tekutejšia a nalejte ju na povrch cheesecake-u. Rozotrite do strán, aby vytvorila hladký lesklý povrch.
- Cheesecake vložte späť do chladničky a nechajte ho odpočívať minimálne 2 hodiny – ideálne však celú noc.

Prečítajte si tiež
Medovo-orechové rezy s medom od Včelárstva domovina

Gurman TIP: Pred podávaním ozdobte cheesecake šľahačkou a Lotus sušienkami. Môžete ich ponechať vcelku, rozpoliť alebo rozdrviť. Efektnú bodku dodajú tomuto dezertu aj čerstvé maliny.
Lotus cheesecake bez pečenia je dezert, ktorým zapôsobíte na návštevu, potešíte rodinu alebo si jednoducho osladíte deň. Vďaka svojej krémovej konzistencii a nezameniteľnej karamelovo-keksíkovej chuti sa stane favoritom medzi domácimi tortami – a to bez akéhokoľvek pečenia.

Prečítajte si tiež
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ