Najlepšie polievky na každý deň: Ktorú si dnes uvaríte?

Tiež premýšľate nad tým, aké polievky sa budú počas tohto týždňa podávať na vašom stole? Ak patríte medzi tých stravníkov, ktorí si nevedia predstaviť obed bez polievky, no radi si na nej pochutia aj na večeru, náš výber receptov sa vám bude zaručene hodiť. Odhaľte recepty na najlepšie polievky na každý deň s nami. Či už si radi dáte za naberačku tej čírej alebo krémovej polievky, v našom článku rozhodne nájdete skvelú inšpiráciu.

Najlepšie polievky na každý deň

Kuracia polievka s kokosovým mliekom

Ázijskou kuchyňou inšpirovaná kuracia polievka s kokosovým mliekom vás poteší ako pestrý a vyvážený obed či večera. Základom sú kuracie prsia, zelenina a ryžové rezance, všetky ingrediencie ideálne spája lahodné kokosové mlieko. Polievočku si môžete dochutiť podľa vašich preferencií – môžete do nej pridať chilli papričky, limetkovú šťavu alebo aj kari korenie. Navyše je táto polievka veľmi jednoduchá na prípravu. Celý recept na kuraciu polievku s kokosovým mliekom nájdete TU.

Kuracia polievka s kokosovým mliekom
Foto: Gurman

Hŕstková polievka s krúpami

Strukoviny v našich jedálničkoch mnohokrát absentujú, hoci sú veľmi zdravé a ponúkajú nám množstvo dobre stráviteľných živín a bielkovín. Hŕstková polievka s krúpami je výborná rýchla polievka, ktorá tento strukovinový dlh ľahko dobehne. Polievka nie je náročná na suroviny, stačí vám len dobrá koreňová zelenina. Hŕstkovú zmes kúpite bežne v obchode a dá sa zohnať rovno aj varianta s krúpami. Ak máte zmes bez krúp, môžete ich pridať samostatne. Odporúčame ich na pár hodín dopredu namočiť, taktiež ako hŕstku. Výborný recept na hŕstkovú polievka s krúpami nájdete TU.

Hŕstková polievka s krúpami
Foto: Gurman

Minestrone polievka

Minestrone polievka je výbornou voľbou, ak potrebujete spotrebovať prebytočnú zeleninu. Na túto hustú polievku neexistuje pevne stanovený recept, pripravuje sa v Taliansku z dostupnej sezónnej zeleniny. Spoločný prvok v receptoch na Minestrone tvorí jedine konzerva paradajok a fazule. Nemusíte sa držať nami napísaných ingrediencií, použite zeleninu akú máte v špajzy, kľudne aj tekvicu, zemiaky či čerstvý špenát. Môžete do nej pridať aj zbytky rôznych druhov cestovín či ryže, aspoň bude mať polievka hustejšiu textúru. Celý recept na taliansku Minestrone polievku nájdete TU.

Minestrone polievka
Foto: Gurman

Hovädzí vývar zo špikových kostí

Každý milovník varenia a gastronómie by mal mať vždy po ruke tmavý alebo svetlý vývar. Hovädzí vývar z upečených špikových kostí je vo výsledku tmavý, silný a plný chuti. Tvorí základ pre klasickú nedeľnú polievku s rezancami či pečeňovými haluškami, ale aj pre iné druhy polievok a omáčok. Ide o pomerne dlhý proces, vývar musíme variť minimálne 5-6 hodín, aby sme z neho dostali maximum chutí. Preto zvoľte čo najväčší hrniec aký doma máte. Vývar si navyše môžete aj zmraziť a mať ho tak vždy po ruke. Celý recept na vývar zo špikových kostí odhalíte TU.

Mohlo by vás zaujímať: Rakúske knedle do polievky: Pozdvihnú váš nedeľný obed

Hovädzí vývar zo špikových kostí
Foto: Gurman

Vegánska šošovicová polievka

Ak máte chuť na teplú sýtu a zároveň ľahkú večeru, vegánska šošovicová polievka vám príde vhod. Poteší navyše nielen ľudí vyhľadávajúcich rastlinnú stravu. Zahustená je bez múky, takže je vhodná aj pre bezlepkovú diétu. Je pritom rovnako výborná, ako keby bola zahustená klasickou zásmažkou a zjemnená smotanou. Recept na vehánsku šošovicovú polievku rozhodne vyskúšajte.

Vegánska šošovicová polievka
Foto: Gurman

Špenátová krémová polievka

Teplých chutných polievok nikdy dosť, preto prinášame aj ďalší polievkový recept. Špenátová krémová polievka zaiste poteší najmä dospelých, ktorí poznajú zdravotné benefity tejto listovej zeleniny. Špenát obsahuje skutočne veľa minerálov, vitamínov a antioxidantov, preto je dobré ho konzumovať pravidelne aspoň raz do týždňa. Dá sa to aj vo forme výbornej polievky. Recept na lahodný špenátový krém nájdete TU.

Špenátová krémová polievka
Foto: Gurman

Kulajda s hubami a kôprom

Kulajda s hubami a kôprom je tradičná česká polievka tvorená zásmažkou, mliekom či smotanou, hubami, zemiakmi. Dochutená býva kôprom, octom a cukrom. Ide o hustú polievku, kde sú ingrediencie doslova na sebe natlačené a bežne sa servíruje s vajíčkom natvrdo alebo strateným vajíčkom ako sýty hlavný chod. V menšom množstve však zaiste poteší všetkých gurmánov aj ako predjedlo. Celý recept na kulajdu s hubami a kôprom vám ponúkame TU.

Kulajda s hubami a kôprom
Foto: Gurman

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ