
Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám stáť hodiny pri mixéri? Máme pre vás riešenie, ktoré si zamilujete. Šľahačkový krém len z dvoch surovín je snáď snom každej domácej cukrárky – rýchly, úžasne variabilný a vo výsledku veľmi chutný. Stačí len kvalitná smotana na šľahanie (s aspoň 33 % tuku) a správna prísada – a krém ako z cukrárne je na svete.
Šľahačkový krém len z dvoch surovín? Vieme ako na to!
1. Čokoládový ganache krém – kráľ čokoládových krémov
Milovníci čokolády teraz zbystria pozornosť. Ganache je bohatý, zamatový krém, ktorý sa pripravuje z horúcej smotany a kúskov čokolády. Po dôkladnom premiešaní a vychladení ho môžete vyšľahať do krásne nadýchaného krému. Skvele sa hodí na torty, cupcakes aj do pohárov s ovocím. A bonus? Dá sa pripraviť vopred a uchovať v chladničke.

2. Ovocný šľahačkový krém
Tento krém je ideálny, keď túžite po niečom sviežom. Stačí rozmixovať čerstvé alebo mrazené ovocie (napríklad jahody, maliny či mango) a jemne ho stierkou vmiešať do vyšľahanej smotany. Výsledok? Nadýchaný, voňavý krém, ktorý sa hodí nielen na torty, ale aj do pohárov, palaciniek či ako príloha k ovocnému koláču.

Prečítajte si tiež
Krémeš z bebe keksov
3. Pudingovo-šľahačkový krém – klasika, ktorá nikdy nesklame
Ak chcete krém, ktorý bude o niečo pevnejší, siahnite po osvedčenej dvojici: puding a šľahačka. Puding uvarte, nechajte úplne vychladnúť a potom ho opatrne zašľahajte do vyšľahanej smotany. Tento krém má výbornú konzistenciu a je skvelý na plnenie zákuskov, rolád, ale aj ako základ pre ovocné torty.


Prečítajte si tiež
Kinder rez s mascarpone krémom
4. Karamelový krém – nostalgická chuť detstva
Karamelový krém je dokonalou kombináciou jemnosti a bohatej chuti. Do vyšľahanej smotany jednoducho vmiešajte pár lyžíc Salka, ktoré si môžete pripraviť aj doma. Výsledný krém krásne drží tvar a výborne sa hodí do veterníkov, na rezy či ako náplň do piškótového cesta.
Každý z týchto krémov zvládnete pripraviť za pár minút – a ak si potrpíte na extra efekt, môžete ich kombinovať. Napríklad vrstviť ovocný a čokoládový do pohárov alebo pudingový a karamelový do torty.

Prečítajte si tiež
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ