už 3274 receptov

Pridaj recept

Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Recepty pre koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta. Varenie, pečenie, príprava jedál. Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 48 receptov Strana 1 z 4: 1 2 3 4 ďalšia »

Kysnuté koláče bez mlieka s tvarohom

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Kysnuté koláče bez mlieka s tvarohom
Cesto: 200ml rastlinné mlieko, 200ml olej, 2 vajcia, 500g polohrubá pšeničná múka, 50g cukor múčka, štipka soli, 42g čerstvé droždie
Plnka: Tvaroh pohánkový(rastlinný - vhodný pri bezmliečnej diéte), cukor múčka

Zobraziť recept


Langoše

Langoše
kvások: 1/4 l teplej vody, lyžica cukru, kvasnice, približne 1 kg hladkej múky, 1 kyslá smotana, pripravený kvások, lyžička soli

Zobraziť recept


Pagačiky syrové

Pagačiky syrové 500g polohrubej múky, 1 Hera, 1 žĺtok, 20g kvasníc, 0,5dcl mlieka, 1/2 - 3/4 kyslej smotany, 1 kopcová kávová lyžička soli, syr karička 6 trojuholníkov alebo lunex 3 kocky, žĺtko na potrenie, sezam na posypanie

Zobraziť recept


Slivkový koláč 2.

Slivkový koláč 2. 500 g hrubej múky, soľ, vanilka alebo vanilínový cukor, citrónová kôra, 70 g cukru, 20 g droždia, 2,5 dl mlieka, 120 g masla, 2-3 žĺtky, 20 g masla na vymastenie plechu a potretie koláča, 1 žĺtok na potretie, slivky a maslová posýpka

Zobraziť recept


Martinské podkovy

Martinské podkovy 80 g masla, 2 žĺtky, 50 g práškového cukru, citrónová kôra, soľ, 20 g droždia, 2 dl sladkej smotany alebo mlieka, 320 g hrubej múky, 20 g masla na vymastenie plechu, 1 vajce na potretie, maková plnka, vanilínový cukor

Zobraziť recept


Koláčiky s tvarohom

Koláčiky s tvarohom 150 g polohrubej múky, soľ, 70 g jemného kryštálového cukru, vanilínový cukor, citrónová kôra, 20 g droždia, 2,5 dl mlieka, 100 g masla, 2 žĺtky, tvarohová plnka, 20 g masla na vymastenie plechu, 1 žĺtok na potretie, vanilínový cukor na posypanie

Zobraziť recept


Vianočka 2.

Vianočka 2. 900 g polohrubej múky, 200 g masla, muškátový oriešok, citrónová alebo pomarančová kôra, soľ, vanilínový cukor, 150 g práškového cukru, 5 dl mlieka, 40 g droždia, 4 žĺtky, 100 g olúpaných mandlí, 100 g hrozienok, 30 g masla a 30 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie plechu, 1 vajce na potretie, 50 g olúpaných mandlí a vanilínový cukor

Zobraziť recept


Judáše s medom

Judáše s medom 140 g masla, 60 g práškového cukru, 3 žĺtky, vanilínový cukor, citrónová kôra, soľ, 450 g hrubej múky, 1,5 dl mlieka, 30 g masla na vymastenie plechu, žĺtok a med na potretie, vanilínový cukor na posypanie
Kvások: 30 g droždia, 50 g práškového cukru, 50 g hrubej múky, 1 dl vlažného mlieka

Zobraziť recept


Makovníčky

Makovníčky 400 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra, 80 g práškového cukru, vanilínový cukor, 2,5 dl vlažného mlieka, 30 g droždia, 80 g masla, 2-3 žĺtky, tuk na vymastenie plechu, žĺtok na potretie, vanilínový cukor na posypanie

Zobraziť recept


Vrstvený koláč

Vrstvený koláč 500 g polohrubej múky, 70 g práškového cukru, soľ, vanilínový cukor, citrónová kôra, 20 g droždia, 2,5 dl mlieka, 120 g masla, 1-2 žĺtky, 20 g masla na vymastenie plechu alebo formy, tvarohová, jablková a maková plnka, 1 žĺtok na potretie, vanilínový cukor na posypanie

Zobraziť recept


Chodské koláče

Chodské koláče 1 kg polohrubej múky, 250-300 g masla (polovicu masla môžeme nahradiť tukom), 100 g cukru, 3 žĺtky, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, soľ, citrónová kôra, tuk na vymastenie papiera, 1 vajce na potretie, maková, tvarohová a lekvárová plnka, hrozienka, mandle alebo orechy na ozdobenie

Zobraziť recept


Škvarkové pagáčiky 2.

Škvarkové pagáčiky 2. 300 g polohrubej múky, soľ, 200 g bravčových alebo husacích škvariek, 2 žĺtky, 2-3 lyžice smotany, 1 pohárik bieleho vína, 20 g droždia, 8 lyžíc vlažného mlieka, 1 vajce na potretie

Zobraziť recept


České dolky

České dolky 500 g polohrubej múky, soľ, citrónová kôra, 50 g práškového cukru, 50 g masla, 4 dl mlieka, 20 g droždia, 1-2 žĺtky, olej alebo masť na vyprážanie
Plnka: lekvár, tvaroh, perník, kyslá smotana

Zobraziť recept


Bavorské dolky 2.

Bavorské dolky 2. 100 g masla, 50 g práškového cukru, soľ, 2-3 žĺtky, citrónová kôra, 2 dl vlažného mlieka, 20 g droždia, 400 g polohrubej múky, olej na vyprážanie, ríbezľový lekvár, šľahačka alebo jogurt na ozdobenie

Zobraziť recept


Hanácke koláče 2.

Hanácke koláče 2. 750 g polohrubej múky, 4 dl vlažného mlieka, 2 kocky cukru, 40 g droždia, 180 g masla, 100 g práškového cukru, 3-4 žĺtky, vanilínový cukor, 1 lyžička soli, citrónová kôra, 1 vajce na potretie, tvarohová plnka a lekvár
Maslová posýpka: 40 g hladkej múky, 30 g práškového cukru, 30 g masla

Zobraziť recept

Strana 1 z 4: 1 2 3 4 ďalšia »