už 3274 receptov

Pridaj recept

Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Recepty pre koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta. Varenie, pečenie, príprava jedál. Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 48 receptov Strana 3 z 4: « predošlá 1 2 3 4 ďalšia »

Kysnuté maslové rožky

Kysnuté maslové rožky 350 g hladkej múky, 250 g masla alebo margarínu, 1 vajce, 20 g droždia, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potreby, soľ

Zobraziť recept


Hanácke koláče 1.

Hanácke koláče 1. 500 g hrubej múky, 70 g kryštálového cukru, 70 g margarínu, 20 g droždia, 1 vajce, mlieko podľa potreby (asi 1/4 l), soľ
Plnka: 250 g tvarohu, 50 g práškového cukru, 150 g lekváru, 1 žĺtok, citrónová kôra
Posýpka: 20 g masla, 20 g hrubej múky, 20 g práškového cukru

Zobraziť recept


Fánky 2.

Fánky 2. 250 g polohrubá múky, 30 g margarínu, 20 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 2-3 lyžice kyslej smotany (podľa potreby), 20 g práškového cukru na posypanie, soľ, masť na vyprážanie

Zobraziť recept


Šišky 2.

Šišky 2. 300 g hrubej múky, 30 g kryštálového cukru, 10 g droždia, 30 g margarínu, 2 žĺtky, 120 g masti na vyprážanie, 20 g práškového cukru na posypanie, soľ, mlieko podľa potreby

Zobraziť recept


Makové ježe

Makové ježe 500 g hrubej múky, 20 g droždia, 50 g kryštálového cukru, 70 g margarínu, 1 vajce, 1/4 l mlieka (podľa potreby), soľ
Plnka: 150 g maku, 60 g cukru, 1 dl vody, citrónová kôra, škorica

Zobraziť recept


Kapustníky

Kapustníky 300 g hrubej múky, 30 g margarínu, 30 g kryštálového cukru, 10 g droždia, 1/2 kg kapusty, 30 g masti, 50 g kryštálového cukru, 20 g masti na pomastenie, 1 vajce, mlieko podľa potreby, soľ

Zobraziť recept


Vianočka 1.

Vianočka 1. 1 kg hrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g masla alebo margarínu, 40 g droždia, 3 žĺtky, 1/2 l mlieka, soľ

Zobraziť recept


Slivkový koláč 1.

Slivkový koláč 1. 500 g hrubej múky, 70 g kryštálového cukru, 70 g margarínu, 20 g droždia, 1 kg sliviek, 100 g práškového cukru, 50 g strúhanky, mlieko podľa potreby (asi 1/4 l), 1 vajce, soľ

Zobraziť recept


Jablkový koláč 2.

Jablkový koláč 2. 600 g hrubej múky, 20 g droždia, 30 g cukru, 50 g smetolu, 1 vajce, soľ, mlieko, 600 g jabĺk, 50 g strúhanky, 30 g cukru, mletá škorica

Zobraziť recept


Zemiakový koláč 2.

Zemiakový koláč 2. 500 g hrubej múky, 70 g cukru, 50 g oleja, 20 g droždia, 2 vajcia, 500 g zemiakov, asi 3 dl mlieka, soľ, citrónová kôra, 100 g práškového cukru

Zobraziť recept


Tvarohové buchty

Tvarohové buchty 300 g hrubej múky, 30 g margarínu, 30 g kryštálového cukru, 15 g droždia, 30 g tuku na pomastenie, 20 g práškového cukru na posypanie, mlieko podľa potreby, 1 žĺtok, soľ
Plnka: 300 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, vanilkový cukor, citrónová kôra

Zobraziť recept


Makový alebo orechový závin

Makový alebo orechový závin
Cesto na jeden závin: 250 g polohrubej múky, 40 g práškového cukru, 60 g masla, citrónová kôra, soľ, 3/4 dl mlieka, 1 žĺtok
Kvások: 1/2 dl mlieka, 10 g práškového cukru, 20 g droždia, 50 g polohrubej múky
Maková plnka: 1 dl mlieka, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g maku, citrónová kôra, 3 klinčeky, 100 g hrozienok
Orechová plnka: 1 dl mlieka, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g mletých orechov, 50 g hrozienok

Zobraziť recept


Fánky II

Fánky II 250 g hladkej múky, 20 g práškového cukru, 10 g droždia, 4 žĺtky, 3 lyžice rumu, 3 lyžice smotany, soľ, olej

Zobraziť recept


Makový koláč s droždím

Makový koláč s droždím 140 g masla, 4 vajcia, 140 g práškového cukru, 110 g hrubej múky, 30 g mletého maku, 50 g čokolády, 1 lyžička mletej škorice, 3 voňavé klinčeky, citrónová kôra, 7 lyžíc mlieka, 20 g droždia

Zobraziť recept


Tatranské rezy

Tatranské rezy 250 g hladkej múky, 130 g masla, 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 20 g droždia, 150 g marhuľového lekváru, vanilkový cukor, 50 g mandlí

Zobraziť recept

Strana 3 z 4: « predošlá 1 2 3 4 ďalšia »