už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: hrozienka

ingrediencia:
hrozienka


Recepty z ingrediencie: hrozienka - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 67 receptov Strana 4 z 5: « predošlá 1 2 3 4 5 ďalšia »

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2. 1 hovädzí jazyk, 100 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, soľ, 1 bobkový list, trocha tymianu, kúsok citrónovej kôry, 6 zrniek čierneho, 2 zrnká nového korenia, 60 g masla, 60 g hladkej múky a pol cibule na zápražku, 20 g kryštálového cukru, 100 g ríbezľového lekváru, 50 g hrozienok, 30 g mandlí, 1 dl červeného vína, šťava z pol citróna

Zobraziť recept


Sviatočný veniec

Sviatočný veniec 5 vajec, 200 g práškového cukru, vanilínový cukor, šťava a kôra z polovice citróna, 230 g polohrubej múky, maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy, citrónová alebo rumová poleva, mandle, orechy, oriešky, hrozienka, kandizované ovocie

Zobraziť recept


Orieškový koláč s jablkami

Orieškový koláč s jablkami 160 g hladkej múky, 120 g masla, 80 g práškového cukru, 220 g orieškov, vanilínový cukor, citrónová kôra, 1-2 žĺtky, 4-5 jabĺk, 20 g masla a 20 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie formy, 2 lyžice strúhanky opečenej na masle, trocha škoricového cukru, za hrsť hrozienok

Zobraziť recept


Jablkový krém

Jablkový krém 6 veľkých jabĺk, 50 g práškového cukru, 50 g hrozienok, šťava a kôra z polovice citróna, 2 bielky

Zobraziť recept


Slivkový nákyp

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Slivkový nákyp 180 g ryže, 1 l mlieka, 3 kocky cukru, soľ, 80 g masla, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, 4 žĺtky, citrónová kôra, 40 mandlí, 5-6 bielkov, 400 g vykôstkovaných sliviek, 30 g kandizovaného ovocia, škoricový cukor, 20 g hrozienok, 20 g masla a 20 g strúhanky na vymastenie a vysypanie formy, vanilínový cukor na posypanie

Zobraziť recept


Koňaková torta

Koňaková torta 100 g mandlí, 3-4 lyžice koňaku, 7 žĺtkov, 120 g práškového cukru, 4 bielky, 70 g hrubej múky, 100 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, postrúhaná čokoláda alebo mandle na ozdobenie
Plnka: 2,5 dl šľahačkovej smotany, vanilínový cukor, 3 lyžice koňaku

Zobraziť recept


Rezancový nákyp 2.

Rezancový nákyp 2. 2 dl mlieka, 80 g rezancov, 40 g masla, 40 g práškového cukru, 4 žĺtky, 5 bielkov, 30 g hrozienok, 20 g masla a 20 g strúhanky na vymastenie a vysypanie formy, soľ
Domáce rezance: 300 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ

Zobraziť recept


Chodské koláče

Chodské koláče 1 kg polohrubej múky, 250-300 g masla (polovicu masla môžeme nahradiť tukom), 100 g cukru, 3 žĺtky, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, soľ, citrónová kôra, tuk na vymastenie papiera, 1 vajce na potretie, maková, tvarohová a lekvárová plnka, hrozienka, mandle alebo orechy na ozdobenie

Zobraziť recept


Veľkonočný koláč (mazanec)

Veľkonočný koláč (mazanec) 500 g polohrubej múky, 150 g masla, soľ, 100 g práškového cukru, citrónová kôra, vanilínový cukor, 30 g droždia, 2,5 dl sladkej smotany alebo mlieka, 3-4 žĺtky, 80 g hrozienok, 50 g mandlí, 1 vajce na potretie, 10 g mandlí na posypanie, 20 g masla na vymastenie papiera

Zobraziť recept


Vianočka 2.

Vianočka 2. 900 g polohrubej múky, 200 g masla, muškátový oriešok, citrónová alebo pomarančová kôra, soľ, vanilínový cukor, 150 g práškového cukru, 5 dl mlieka, 40 g droždia, 4 žĺtky, 100 g olúpaných mandlí, 100 g hrozienok, 30 g masla a 30 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie plechu, 1 vajce na potretie, 50 g olúpaných mandlí a vanilínový cukor

Zobraziť recept


Jablkový závin 2.

Jablkový závin 2. 350 g hladkej múky, soľ, 1,25 dl vody, 1 lyžička octu, 1 vajce, 20 g masti, 60 g masla na potretie závinu i plechu, vanilínový cukor na posypanie
Plnka: 750 g jabĺk, 100 g strúhanky, 50 g masla, 60-80 g jemného kryštálového cukru, mletá škorica, 30 g hrozienok, 20 g mandlí, 1 lyžica rumu

Zobraziť recept


Palacinky s tvarohom

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Palacinky s tvarohom 150 g hladkej múky, soľ, citrónová kôra, 1 vajce, 2,5 dl mlieka, 40 g masla na vymastenie panvice, 50 g masla na vymastenie misy alebo pekáča, 1,25 dl mlieka, 1 žĺtok a 1 lyžička práškového cukru na zaliatie, vanilínový cukor na posypanie
Plnka: 40 g masla, 60 g práškového cukru, 2 žĺtky, 300 g tvarohu, vanilínový cukor, citrónová kôra, 2 bielky, 40 g hrozienok

Zobraziť recept


Krehké rezy

Krehké rezy 270 g polohrubej alebo hladkej múky, 150 g masla, 50 g jemného kryštálového cukru, 2 žĺtky, na hrot noža amónia, citrónová kôra a šťava, maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu, citrónová poleva, hrozienka na ozdobenie
Plnka: 60 g cukru, 2 žĺtky, 50 g orieškov, 30 g piškótových omrvín

Zobraziť recept


Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček 200 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 vajcia, citrónová kôra a šťava, vanilínový cukor, 300 g hrubej múky, 5 bielkov, 30 g masla a 30 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie formy, 2 veľké hrozienka alebo 2 tmavé cukríky na oči, vanilínový cukor na posypanie

Zobraziť recept


Jablkový nákyp

Jablkový nákyp 300 g žemlí (asi 6 kusov), 3 dl mlieka, 500 g jabĺk, 60 g práškového cukru, trocha mletej škorice, 70 g masla, 40 g hrozienok, 30 g mandlí alebo orieškov, 1 vajce a 1 dl mlieka na zaliatie, maslo a strúhanka na formu

Zobraziť recept

Strana 4 z 5: « predošlá 1 2 3 4 5 ďalšia »