už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: kapary

ingrediencia:
kapary


Recepty z ingrediencie: kapary - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 24 receptov Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »

Špeciálna smotanová polievka

Špeciálna smotanová polievka 1 cibuľa, 2 malé uhorky, kôra zo 1/4 citróna, 8 ks kapary, 1 bobkový list, 50 g masla, 30 g hladkej múky, 8 dl vody, 3 dl kyslej smotany, sardelová pasta, 1/2 kocky masoxu, worchesterová omáčka, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Zobraziť recept


Šunka plnená bryndzovou penou

Šunka plnená bryndzovou penou 4 plátky šunky, 100 g bryndze, 50 g masla, 1/2 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžica kečupu, 20 g kapary, troška soli

Zobraziť recept


Plnený sendvič

Plnený sendvič 1 sendvič, soľ, 3 sardelové očká, kapary, 150 g masla, 100 g uvareného údeného jazyka, 250 g údeniny alebo uvareného údeného mäsa, 50 g slaniny, 3 uvarené vajcia na tvrdo, 50 g ementálu, 2 kyslé uhorky

Zobraziť recept


Jazyk s kaparovou omáčkou

Jazyk s kaparovou omáčkou 350 g jazyka (2 kusy), 20 g oleja, 40 g hladkej múky, 10 g cibule, 200 g mlieka (2 dl), 20 g kapár v octe alebo soli, na špičku noža červenej papriky, citrónová šťava alebo ocot, pol lyžičky horčice

Zobraziť recept


Roláda z bravčového bôčika

Roláda z bravčového bôčika 400 g surového bravčového bôčika bez kostí, 200 g syra (eidam, gouda, ementál a pod.), 2 lyžice strúhanky navlhčenej mliekom, soľ, trochu mletého čierneho korenia alebo papriky
Plnka: 40 g masla, 3 prelisované sardely alebo 2 lyžičky sardelovej pasty, 120 g vareného údeného mäsa alebo šunkovej salámy, 1 kyslá uhorka, 80 g cibule, 10 g kapary, 2 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať
Na pečenie: 50 g masti, 60 g cibule, vývar pripravený z kocky

Zobraziť recept


Králičí chrbát na ražni

Králičí chrbát na ražni 1 mladý králičí chrbát, 100 g slaniny, 6 ks sardelových filiet, 1 dl bieleho vína, 10 ks kaparov, bobkový list, celé čierne korenie

Zobraziť recept


Jahňacie rezne s pikantnou nátierkou

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Jahňacie rezne s pikantnou nátierkou 320 g jahňacieho mäsa zo stehna, 30 g oleja, 60 g vareného údeného mäsa, 60 g kyslej uhorky, 40 g kápie, 5 g oleja, 10 g cibule, 3 - 4 kapary, 1/2 feferónky, soľ, 1 vajce, pažítka, mleté čierne korenie

Zobraziť recept


Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka 4 mrkvy, 2 tavené smotanové syry, 150 g majonézy, 100 g šunky, 1 malá cibuľa, 1 lyžička kapary, petržlenová vňať, soľ, horčica

Zobraziť recept


Pikantný mäsový šalát

Pikantný mäsový šalát 400 g uvareného hovädzieho mäsa z polievky, ocot, 10 g horčice, 0,8 dl oleja, 60 g cibule, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, pažítka, 5 g kapár, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 väčšie zemiaky, soľ, korenie

Zobraziť recept


Pikantné toasty

Pikantné toasty 8 toastov, 50 g šunky, kapia, 30 g majonézy, 1 sterilizovaná uhorka, 5 g kapár, sardelová pasta, na hrot noža ostrej červenej papriky, mleté čierne korenie

Zobraziť recept


Slávnostná obložená misa

Slávnostná obložená misa 60 vajec, 200 g šunky, 200 g údeného mäsa, 200 g debrecínskej pečienky, 150 g nitranu alebo maďarskej salámy, 200 g ementálu, 300 g majonézového šalátu, sterilizované uhorky, kapia, olivy, kapary, huby v sladkokyslom náleve

Zobraziť recept


Poľovnícke závitky

Poľovnícke závitky 4 veľké tenké roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 150 g vareného údeného mäsa, 60 g slaniny, 2 sardelky (môžeme použiť aj sardelovú pastu), 20 g masla, 10- 15 kapár, 1-2 kyslé uhorky, zelená petržlenová vňať, 100 g cibule, 70 g masti, 20 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, voda alebo vývar, trocha horčice a worcesterskej omáčky

Zobraziť recept


Slovenská pečienka

Slovenská pečienka 700 g hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g slaniny, 80 g masti, rozličná koreňová zelenina, 1 veľká cibuľa, 1 zrnko nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia, 1 bobkový list, trocha tymianu, soľ, 30 g hladkej múky, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 žĺtok, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g masla, 1 lyžica kapár a zelená petržlenová vňať na prípravu prílohy

Zobraziť recept


Poľovnícka pečienka

Poľovnícka pečienka 800 g hovädzieho mäsa zo stehna, 50 g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 70 g masti, 1 veľká cibuľa, 150 g koreňovej zeleniny, 1 rajčiak, 4 zrnká nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia, trocha tymianu, 1 bobkový list, muškátový oriešok, 3 dl červeného vína, 30 g hladkej múky, 30 g masla, 50 g koreňovej zmesi, 0,5 dl koňaku, Koreňová zmes: Zelená petržlenová vňať, 1 lyžica kapár, 1 sardelka, polovica kyslej uhorky, 1 malá cibuľa, trocha citrónovej kôry

Zobraziť recept


Roštenky Esterházy

Roštenky Esterházy 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 30 g hladkej múky, 2-3 lyžice masti alebo oleja, 30 g masla, koreňová zelenina, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, kúsok citrónovej kôry, 2 lyžice octu, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína, kúsok zeleru, 1 malý petržlen, 1 mrkva, 1 lyžica kapár, 30 g masla na opraženie zeleniny

Zobraziť recept

Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »