už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: zázvor - ďumbier

ingrediencia:
zázvor - ďumbier


Recepty z ingrediencie: zázvor - ďumbier - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 24 receptov Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »

Kyslá polievka s hubami 1.

Kyslá polievka s hubami 1. 500 g zemiakov, rasca, soľ, 250 g čerstvých alebo 80 g sušených húb (hríby, kuriatka, kozáky a pod.), 1 1/2 dl šľahačky, 5 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, 1 kocka mäsoxu, kôpor, zázvor

Zobraziť recept


Pikantná omáčka 1.

Pikantná omáčka 1. cibuľa, celé korenia, nové korenie, zázvor, klinčeky, tymian, bobkový list a hovädzí vývar, cukor, červená paprika, citrónová kôra

Zobraziť recept


Bulharský guláš

Bulharský guláš 400 g baranieho mäsa, mleté čierne korenie, mletý zázvor, soľ, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 3 malé mrkvy, 400 g zemiakov, 1 veľká lyžica hladkej múky

Zobraziť recept


Pikantné rezy z teľacej pečene

Pikantné rezy z teľacej pečene 500 g teľacej pečene, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá lyžička štipľavej papriky, citrónová šťava, mleté čierne korenie, mletý zázvor, mletá rasca, soľ, 80 g oleja

Zobraziť recept


Varená hovädzie s pikantnou omáčkou

Varená hovädzie s pikantnou omáčkou uvarené mäso z polievky
Omáčka: 30 g oleja, 1 cibuľa, pálivá paprika, mleté čierne korenie, mletý zázvor, karí korenie, 1/2 malej lyžičky cukru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 malej lyžičky maizeny, paradajkový pretlak, worchesterova omáčka, tekutá Vitana

Zobraziť recept


Bravčové rezne plnené jablkami

Bravčové rezne plnené jablkami 600 g bravčového mäsa zo stehna, 4 jablká, 100 g slaniny, 100 g šunky, soľ, sladká paprika, trochu hladkej múky, 250 g paradajok, asi 5 jabĺk, trochu zázvoru, 30 g masla, 1/8 l červeného vína

Zobraziť recept


Baraní Pilaf

Baraní Pilaf 400 g baranieho mäsa, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, tlčená rasca, nastrúhaný ďumbier, soľ, 200 g ryže, 20 g nastrúhaného syra, 2 veľké lyžice paradajkového pretlaku, hlávkový šalát

Zobraziť recept


Jaternicová kaša

Jaternicová kaša Bravčové srdce a pľúca, 250 g laloka alebo bravčového bôčika, 120 g bravčovej pečene, 2 žemle, štipka majoránu, 5 zrniek tlčeného čierneho korenia, 2 zrnká tlčeného nového korenia, 1 strúčik cesnaku, štipka ďumbieru, soľ, 4 lyžice polievky

Zobraziť recept


Zázvorníky

Zázvorníky 270 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 5 g amónia, 370 g hladkej múky, postrúhaný zázvor

Zobraziť recept


Bazové víno

Bazové víno 1 l bobuliek z bazy, 1 l vody, kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov, kúsok ďumbieru, 10 g droždia

Zobraziť recept


Hovädzie mäso na zázvore s ryžou

Hovädzie mäso na zázvore s ryžou 600 g predného hovädzieho mäsa, 200 g cibule, 60 g masti, soľ, 1 lyžica hladkej múky, trocha mletého bieleho korenia, 1 lyžička postrúhaného alebo zomletého zázvoru
Dusená ryža: 200 g ryže, 40 g masti, 30 g cibule, soľ, 5 dl vody, 1 malá cibuľa, 3-4 klinčeky

Zobraziť recept


Pilaf

Pilaf 500 g baranieho alebo jahňacieho mäsa bez kostí, 50 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, na hrot noža postrúhaného zázvoru a potlčenej rasce, soľ, mleté čierne korenie, 200 g ryže, zelená petržlenová vňať, syr na posypanie

Zobraziť recept


Karfiolová omeleta

Karfiolová omeleta 2,5 dl mlieka, 2 vajcia, trocha soli, na hrot noža mletého zázvoru, 170 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 20 g masti, 1 karfiol, 30 g masla

Zobraziť recept


Cesnaková polievka 2.

Cesnaková polievka 2. 4-6 strúčikov cesnaku, soľ, majorán, na hrot noža mletého zázvoru, pol lyžičky potlčenej rasce, 250 g zemiakov, mleté čierne korenie, 30 g husacej alebo bravčovej masti, asi 150 g chleba, 20 g masti na opečenie chleba

Zobraziť recept


Zaprávané držky

Zaprávané držky 1 kg držiek, soľ, 120 g koreňovej zeleniny, 90 g masla a 90 g hladkej múky na zápražku, na hrot noža mletého zázvoru, 1-2 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať, majorán, mleté čierne korenie, 150 g vareného údeného mäsa

Zobraziť recept

Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »