už 3274 receptov

Pridaj recept

Teľacia hruď

Teľacia hruď

Recepty pre teľacia hruď. Varenie, pečenie, príprava jedál. Teľacia hruď ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 12 receptov

Vyprážaná teľacia hruď 2.

Vyprážaná teľacia hruď 2. 750 g teľacej hrude, soľ, 2 vajcia, 80 g hladkej múky, 150 g strúhanky, masť alebo olej na vyprážanie, 60 g masla na potretie

Zobraziť recept


Plnená teľacia hruď 3.

Plnená teľacia hruď 3. 800 g teľacej hrude, soľ, 40 g masti, 10 g hladkej múky
Plnka: 50 g masla, soľ, 2 vajcia, 4 lyžice sladkej smotany alebo plnotučného mlieka, 80 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, citrónová kôra, 80 g suchej strúhanky

Zobraziť recept


Zaprávané teľacie mäso

Zaprávané teľacie mäso 800 g teľacej hrude alebo pliecka, 30 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, citrónová šťava a kôra, soľ, 30 g masla a 50 g hladkej múky na zápražku, 2-3 hríbiky, 10 g masla na podusenie hríbikov, 1 menší karfiol, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, 1 žĺtok, mlieko

Zobraziť recept


Zapekaná teľacia hruď

Zapekaná teľacia hruď 500 g teľacej hrude, soľ, 20 g masla, 30 g hrubej múky, 20 g oleja, 1,5 dl mlieka, 1 vajce, 20 g syra

Zobraziť recept


Teľacia hruď na spôsob bažanta

Teľacia hruď na spôsob bažanta 500 g teľacej hrude, 20 g oleja, 40 g údenej slaniny, 20 g cibule, 10 g hladkej múky, voda, soľ, borievky

Zobraziť recept


Vyprážaná teľacia hruď 1.

Vyprážaná teľacia hruď 1. 600 g teľacej hrude, soľ, voda, 80 g hladkej múky, 2 vajcia, 120 g strúhanky, masť na vyprážanie

Zobraziť recept


Zaprávaná teľacia hruď

Zaprávaná teľacia hruď 600 g teľacej hrude, voda, soľ, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 50 g masla, 50 g hladkej múky, muškátový oriešok, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Plnená teľacia hruď 2.

Plnená teľacia hruď 2. 500 g teľacej hrude, 40 g oleja, voda, soľ
Plnka: 20 g masla, 100 g žemlí, 1 dl mlieka, 1 vajce, soľ, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, muškátový orech

Zobraziť recept


Gratinovaná teľacia hruď

Gratinovaná teľacia hruď 750 g teľacej hrude, soľ, voda, 50 g zeleru, 30 g petržlenu, 20 g cibule, 5-6 zrniečok celého čierneho a voňavého korenia, maslo na potretie plechu, strúhanka
Bešamel: 20 g masla, 30 g hrubej múky, 1 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 30 g eidamského syra

Zobraziť recept


Pražská teľacia hruď

Pražská teľacia hruď 400 g teľacej hrude, 40 g masla, 40 g hrášku, 40 g údeniny, 10 g hladkej múky, 2 vajcia, voda, soľ

Zobraziť recept


Teľacia roláda

Teľacia roláda 500 g teľacieho mäsa z hrude alebo zo stehna, 40 g oleja, 20 g cibule, 20 g ryže, 20 g hrášku, 20 g mrkvy, 20 g hladkej múky, mletá červená paprika, soľ, voda, 2 vajcia

Zobraziť recept


Teľacia hruď na taliansky spôsob

Teľacia hruď na taliansky spôsob 800 g teľacej hrude, 60 g oleja, 40 g masla, 4 vajcia, 50 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept