už 3274 receptov

Pridaj recept

Ananásový tunel

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky

Ingrediencie:

3 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 30 g hladkej múky, 30 g kakaa, 100 g ríbezľového rôsolu
Plnka: 250 g sladkej smotany (šľahačky), 20 g práškového a vanilkového cukru, 200 g zaváraného ananásu
Poleva: 40 g masla, 80 g čokolády na varenie, 20 g orieškov


Postup prípravy:

Do hrnčeka rozbijeme vajcia, pridáme cukor, hrnček postavíme na kastról s vodou a nad parou ušľaháme tuhú penu. Potom primiešame múku preosiatu s kakaom, cesto rozotrieme na omastený, múkou posypaný plech a v rúre upečieme. Upečený vychladnutý plát pomocou dlhšieho noža podoberieme, natrieme rôsolom, rozkrojíme na dve časti, jednu - väčšiu - položíme do formy na srnčí chrbát s rôsolom potretou stranou smerom do vnútra, naplníme šľahačkou, do ktorej sme primiešali nadrobno nakrájaný ananás. Prikryjememe zvyškom plátu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Potom pripravený múčnik vyklopíme na dosku, polejeme vlažnou čokoládovou polevou, posypeme opraženými posekanými orieškami alebo mandľami a nožom namočeným v teplej vode pokrájame na rezy.

Plnka
:Dobre ochladenú smotanu vyšľaháme na penu, pridáme cukor a pokrájaný ananás.

Poleva
:V kastróliku rozpustíme maslo, do teplého primiešame nadrobno pokrájanú čokoládu a do hladka vymiešame. Vlažnou čokoládovou polevou potrieme pripravený múčnik, posypeme orieškami a pokrájame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Ananásová pena
Ananásová pena
Ananásový pohár
Ananásový pohár
Smotanové rezy
Smotanové rezy