Babka v čepčeku
Zaradené v kategórii:
Ťeľacie mäso

Ingrediencie:
250 g teľacieho mäsa, 150 g údeného mäsa, 10 g cibuľu, 20 g masla, 3 vajcia, 40 g tvrdého syra, 20 g strúhanky, soľ, čierne a nové korenie, asi 10 ks paradajok, 3 dl kyslej smotany alebo mlieka, 3 dl bieleho vína, petržlenová vňať
Postup prípravy:
Teľacie aj údené mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na masle zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme mäso a za občasného miešania a podlievania vodou udusíme. Pridáme 2 vajcia uvarené natvrdo a pokrájané na malé kocky, l surové vajce, postrúhaný syr, strúhanku, osolíme a okoreníme mletým čiernym a novým korením. Dobre premiešame a tvoríme guľky, na ktoré kladieme polovice čiastočne vydlabaných paradajok. Vzniknú tak úhľadné babky, ktoré poukladáme opatrne do ohňovzdornej misy, podlejeme smotanou, vínom a krátko zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Babky posypeme sekanou petržlenovou masťou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook