už 3274 receptov

Pridaj recept

Babka v čepčeku

Babka v čepčeku

Zaradené v kategórii:
Ťeľacie mäso

Ingrediencie:

250 g teľacieho mäsa, 150 g údeného mäsa, 10 g cibuľu, 20 g masla, 3 vajcia, 40 g tvrdého syra, 20 g strúhanky, soľ, čierne a nové korenie, asi 10 ks paradajok, 3 dl kyslej smotany alebo mlieka, 3 dl bieleho vína, petržlenová vňať


Postup prípravy:

Teľacie aj údené mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na masle zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme mäso a za občasného miešania a podlievania vodou udusíme. Pridáme 2 vajcia uvarené natvrdo a pokrájané na malé kocky, l surové vajce, postrúhaný syr, strúhanku, osolíme a okoreníme mletým čiernym a novým korením. Dobre premiešame a tvoríme guľky, na ktoré kladieme polovice čiastočne vydlabaných paradajok. Vzniknú tak úhľadné babky, ktoré poukladáme opatrne do ohňovzdornej misy, podlejeme smotanou, vínom a krátko zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Babky posypeme sekanou petržlenovou masťou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie