už 3274 receptov

Pridaj recept

Baklažán Imam baildi

Baklažán Imam baildi

Zaradené v kategórii:
Baklažán

Ingrediencie:


Potrebujeme: 1,5 kg svetlých podlhovastých baklažánov, olej na smaženie, 6 zrelých paradajok, pol šálky olivového oleja, 6 strúčikov nadrobno nakrájaného cesnaku, 500g cibule krájanej na plátky, soľ, čierne korenie, nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, trochu cukru


Postup prípravy:

Postup:
Baklažány očistite, umyte a narežte do kríža. Na rozpálenom oleji cele baklažány zľahka osmažte po oboch stranách. V inom hrnci na rozpálenom oleji orestujte cibuľky, pridajte pomleté paradajky, cesnak, vňať, cukor, soľ a korenie a nechajte variť 10 minút. Baklažány naplnte cibuľkovou zmesou. Naplnené baklažány uložte do misky na zapekanie, zalejte zvyšnou zmesou a pridajte trochu vody. Pečte v stredne vyhriatej rúre približne hodinu.

Jedlo podávajte vychladnuté.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Vyprážaný baklažán
Vyprážaný baklažán
Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka
Nátierka z baklažánov
Nátierka z baklažánov
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Zeleninové mini tortičky
Zeleninové mini tortičky