Balkánsky vývar
Zaradené v kategórii:
Číre polievky a vývary

Ingrediencie:
300 g hovädzích riedkych kostí, 1,5 l vody, soľ, celé čierne korenie, 1 cibuľa, 40 g mrkvy, 40 g petržlenu, trošku vegety, petržlenová vňať
Vložka: 100 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, 2 strúčiky cesnaku
Postup prípravy:
Kosti umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Potom pridáme celé čierne korenie, umytú cibuľu a pomaly varíme asi 2 ½ hodiny (ak sa voda vyvarí tak ju dolejeme). Nakoniec pridáme očistenú mrkvu a petržlen a varíme pokiaľ zelenina zmäkne. Hotový vývar precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme do bujónových šálok. Vložka:Zomletú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, potrieme pretretým cesnakom a necháme v chlade asi ½ hodiny. Takto pripravenú vložku do polievky rozdelíme do 4 šálok a zalejeme vriacim vývarom. Vidličkou rozšľaháme, doplníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zemiaková polievka s vývarom z húb | Sirene po šopsky | ![]() Rascová polievka s krupicou | Hovädzie mäso na hubách 2. |