už 3274 receptov

Pridaj recept

Balkánsky vývar

Balkánsky vývar

Zaradené v kategórii:
Číre polievky a vývary

Ingrediencie:

300 g hovädzích riedkych kostí, 1,5 l vody, soľ, celé čierne korenie, 1 cibuľa, 40 g mrkvy, 40 g petržlenu, trošku vegety, petržlenová vňať
Vložka: 100 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, 2 strúčiky cesnaku


Postup prípravy:

Kosti umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Potom pridáme celé čierne korenie, umytú cibuľu a pomaly varíme asi 2 ½ hodiny (ak sa voda vyvarí tak ju dolejeme). Nakoniec pridáme očistenú mrkvu a petržlen a varíme pokiaľ zelenina zmäkne. Hotový vývar precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme do bujónových šálok. Vložka:Zomletú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, potrieme pretretým cesnakom a necháme v chlade asi ½ hodiny. Takto pripravenú vložku do polievky rozdelíme do 4 šálok a zalejeme vriacim vývarom. Vidličkou rozšľaháme, doplníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiaková polievka s vývarom z húb
Zemiaková polievka s vývarom z húb
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Sirene po šopsky
Sirene po šopsky
Rascová polievka s krupicou
Rascová polievka s krupicou
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzie mäso na hubách 2.