už 3274 receptov

Pridaj recept

Baranie mäso na cesnaku 1.

Baranie mäso na cesnaku 1.

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

600 g baranieho mäsa, 3 dl octu, 60 g bravčovej masti, 30 g cesnaku, soľ, 20 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, 2 dl smotany, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Baranie mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi 2-3 hodiny. Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a posypeme múkou. Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme
10 – 15 minút. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi preliatymi šťavou, v ktorej sa baranie mäso dusilo. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Pečené baranie stehno v alobale
Pečené baranie stehno v alobale
Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na majoráne 1.