už 3274 receptov

Pridaj recept

Baranie stehno na víne

Baranie stehno na víne

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

baranie stehno asi 2 kg, soľ, olej, 100 g údenej slaniny, 3 dl červeného vína, kečup, worcesterská omáčka
moridlo: 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 2 cibule, 4 polievkové lyžice octu, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 klinček, 2 bobkové listy, 10 zrniek borievok


Postup prípravy:

Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme s pokrájanou zeleninou, cibuľou, octom, korením, klinčekom, bobkovými listami a borievkami a dáme vychladnúť. Po dvoch dňoch mäso z moridla vyberieme, necháme odkvapkať, osušíme osuškou a na rozpálenom oleji rýchle opečieme po oboch stranách. Po opečení ho podľa potreby podlejeme olejom a obložíme plátkami slaniny. Do pekáča vložíme časť zeleniny z moridla a pečieme v horúcej rúre a občas podlievame moridlom. Pred dopečením prilejeme červené víno a mäso dopečieme. Mäkké mäso vyberieme, na doske ho pokrájame na tenké plátky, šťavu dochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Jelenie stehno na víne
Jelenie stehno na víne
Pečené baranie stehno v alobale
Pečené baranie stehno v alobale
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.