Baranie stehno na víne
Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:
baranie stehno asi 2 kg, soľ, olej, 100 g údenej slaniny, 3 dl červeného vína, kečup, worcesterská omáčka
moridlo: 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 2 cibule, 4 polievkové lyžice octu, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 klinček, 2 bobkové listy, 10 zrniek borievok
Postup prípravy:
Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme s pokrájanou zeleninou, cibuľou, octom, korením, klinčekom, bobkovými listami a borievkami a dáme vychladnúť. Po dvoch dňoch mäso z moridla vyberieme, necháme odkvapkať, osušíme osuškou a na rozpálenom oleji rýchle opečieme po oboch stranách. Po opečení ho podľa potreby podlejeme olejom a obložíme plátkami slaniny. Do pekáča vložíme časť zeleniny z moridla a pečieme v horúcej rúre a občas podlievame moridlom. Pred dopečením prilejeme červené víno a mäso dopečieme. Mäkké mäso vyberieme, na doske ho pokrájame na tenké plátky, šťavu dochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom | ![]() Jelenie stehno na víne | ![]() Pečené baranie stehno v alobale | ![]() Baranie mäso na cesnaku 1. |