už 3274 receptov

Pridaj recept

Bažant na smotane

Zaradené v kategórii:
Bažantie a jarabičie mäso

Ingrediencie:

bažant, 40 g masla, polovica cibule, soľ, 50 g slaniny, niekoľko zrniek čierneho korenia, 20 g masla na potieranie, 2,5 dl kyslej smotany, citrónová šťava, chren


Postup prípravy:

Odležaného a očisteného bažanta vypitveme, umyjeme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Do roztopeného masla pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a celé čierne korenie, opražíme, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania polievkou z kostí alebo vriacou vodou upečieme do červená. Potom bažanta obrátime a upečieme aj z druhej strany do červená. Do šťavy nalejeme smotanu, podľa chuti pridáme postrúhaný chren a bažanta dusíme ešte asi 20 minút. Upečeného bažanta pokrájame na porcie a upravíme na teplú misu. Omáčku ešte chvíľu povaríme, okyslíme citrónovou šťavou, trocha precedíme na bažanta a zvyšok precedenej omáčky nalejeme do omáčnika.
Podávame s ryžou alebo s cestovinou a s brusnicovým alebo iným kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečený bažant 1.
Pečený bažant 1.
Bažant plnený mandľovou plnkou
Bažant plnený mandľovou plnkou
Plnený bažant
Plnený bažant
Bažant pečený s ovocím
Bažant pečený s ovocím