už 3274 receptov

Pridaj recept

Bažant pečený s ovocím

Bažant pečený s ovocím

Zaradené v kategórii:
Bažantie a jarabičie mäso

Ingrediencie:

1 bažant, soľ, 1 dl červeného vína, 2 cl koňaku, 80 g masla, 50 g prerastenej slaniny, 4 zrnká celého korenia, 2 jablká, 1 pomaranč, 4 lyžičky brusnicového kompótu


Postup prípravy:

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme, osušíme, rozdelíme na polovice, osolíme, vložíme do pekáča, pokvapkáme vínom a koňakom. Necháme asi 5 hodín na chladnom mieste. Pred pečením dáme na pekáč maslo, na ktorom bažanta opečieme mäsitou stranou dolu, potom ho obrátime, poukladáme plátky slaniny a pečieme. Počas pečenia mäso podlievame vypečenou šťavou, pridáme celé korenie, ktoré po upečení vyberieme. Na kúsku masla v panvici krátko podusíme plátky olúpaných jabĺk, prehrejeme aj plátky pomaranča s kôrou a naporcovaného bažanta ovocím obložíme. Nakoniec bažanta na mise ozdobíme 4 kolieskami surového pomaranča a na každé dáme lyžičku brusnicového kompótu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečený bažant 1.
Pečený bažant 1.
Pečený bažant 2.
Pečený bažant 2.
Košíčky s ovocím a so šľahačkou
Košíčky s ovocím a so šľahačkou
Bažant plnený mandľovou plnkou
Bažant plnený mandľovou plnkou