už 3274 receptov

Pridaj recept

Bažant plnený mandľovou plnkou

Bažant plnený mandľovou plnkou

Zaradené v kategórii:
Bažantie a jarabičie mäso

Ingrediencie:

1 bažant, 60 g údenej slaniny, 1 dl červeného vína, voda, soľ
Plnka: 100 g bieleho chleba, asi 2 dl mlieka, 50 g mandlí, 30 g masla, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ


Postup prípravy:

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme, posolíme, naplníme, vložíme na pekáč, podlejeme vývarom z drobkov, pridáme slaninu pokrájanú na drobné kocky a pečieme. Po upečení pokrájame a do šťavy pridáme červené víno.
Plnka
:Z bieleho chleba odstránime kôrku a namočíme ho v mlieku. Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme pretretý biely chlieb, olúpané pokrájané mandle, korenie, soľ a z bielka ušľahaný tuhý sneh. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s dusenou červenou kapustou alebo s brusnicami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnený bažant
Plnený bažant
Pečený bažant 1.
Pečený bažant 1.
Pomarančová torta s mandľovou plnkou
Pomarančová torta s mandľovou plnkou
Pečený moriak s mandľovou plnkou
Pečený moriak s mandľovou plnkou