už 3274 receptov

Pridaj recept

Bielkove rezy so šľahačkou

Bielkove rezy so šľahačkou

Zaradené v kategórii:
Cukríky a cukrovinky

Ingrediencie:

4 bielky, 80 g jemného kryštálového cukru, 160 g práškového cukru, 60 g mandlí, 2,5 dl šľahačkovej smotany, čokoláda


Postup prípravy:

Z bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh. Len čo začne hustnúť, zašľaháme doň po lyžiciach jemný kryštálový cukor, potom vareškou zľahka zamiešame po lyžiciach práškový cukor a nakoniec primiešame jemne zomleté mandle. Plech vyložíme mastným papierom, položíme naň cesto do tvaru dvoch úzkych pruhov, poprášime práškovým cukrom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi štvrť hodiny. Potom teplotu rúry ešte zmiernime a pomaly dopekáme, vlastne sušíme 2 hodiny. Upečené a dobre vysušené opatrne vyberieme z plechu, odstránime papier a dáme na rovnú dosku vychladnúť. Jeden upečený pás potrieme ušľahanou smotanou, do ktorej sme zašľahali roztopenú čokoládu, na to položíme druhý pás a povrch ozdobíme zvyšnou čokoládovou šľahačkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Lahôdkové rezy
Lahôdkové rezy
Smotanové rezy
Smotanové rezy
Sacherové rezy 2.
Sacherové rezy 2.
Fazuľový krém so šľahačkou
Fazuľový krém so šľahačkou