už 3272 receptov

Pridaj recept

Biftek s vajcom a obložením

Biftek s vajcom a obložením

Zaradené v kategórii:
Hovädzia sviečkovica

Ingrediencie:

300 g očistenej sviečkovice - dva bifteky, na hrot noža soli, mleté korenie, 10 g stolového oleja, 2 vajíčka, kúsok masla
Príloha: 20 g masla, 300 g varených zemiakov, zelený petržlen
Obloženie: 40 g zelerového šalátu, 2 rajčiny nakrájané na plátky, 20 g nadrobno nakrájanej cibule, 10 g horčice


Postup prípravy:

Očistené, umyté bifteky ľahko naklepeme paličkou a upravíme pekne do tvaru valca. Osolíme, okoreníme a z každej strany potrieme olejom. Necháme odležať v chlade asi 1 - 2 hodiny. Po zohriatí grilu na pracovnú teplotu dáme na grilovací rošt bifteky a tiež maslom vymastenú formu na volské oká a grilujeme. Maslo vo forme sa nám rozpáli za niekoľko minút. Formu vyberieme a rozbijeme do nej dve vajcia, osolíme a vsunieme späť na grilovací rošt. Asi za 5 minút bifteky kliešťami obrátime a pečieme ďalších 5 minút. Medzitým vyberieme volské oká. Hotové bifteky kladieme na ohriate taniere a polejeme ich vlastnou šťavou. Na bifteky položíme volské oká, obložíme zelerovým šalátom, nakrájanými rajčinami, nadrobno nakrájanou cibuľou a horčicou. Ako prílohu podávame opečené zemiaky posypané zeleným petržlenom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Tatársky biftek 1.
Tatársky biftek 1.
Biftek
Biftek
Tatársky biftek 2.
Tatársky biftek 2.
Ruský biftek
Ruský biftek