už 3274 receptov

Pridaj recept

Bravčové mäso dusené s miešanou zeleninou

Bravčové mäso dusené s miešanou zeleninou

Zaradené v kategórii:
Bravčové pliecko

Ingrediencie:

500 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2 - 3 zrnká celého nového korenia, 40 g oleja, 30 g cibule, 80 g mrkvy, 80 g kalerábu, 50 g zeleru, 50 g zeleného hrášku, 80 g karfiolu, 20 g hladkej múky, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Umyté mäso opečieme v celku na horúcom oleji, pridáme postrúhanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom mäso posolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme nové korenie a prikryté za občasného podlievania horúcou vodou dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme zúbkovým nožom na plátky pokrájanú mrkvu a kaleráb. Neskoršie pridáme pokrájaný zeler, na ružičky rozobratý karfiol, vylúpaný hrášok a všetko spolu dusíme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Zeleninu zaprášime múkou a necháme povariť. Nakoniec pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať a na porcie pokrájané mäso. Podávame s dusenou ryžou alebo so suchárovou knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie steaky s miešanou mladou zeleninou
Hovädzie steaky s miešanou mladou zeleninou
Dusené bravčové mäso na rasci
Dusené bravčové mäso na rasci
Bravčové mäso dusené na horčici
Bravčové mäso dusené na horčici
Bravčové mäso dusené na rajčiakoch
Bravčové mäso dusené na rajčiakoch