už 3274 receptov

Pridaj recept

Bravčové mäso s fazuľovými strukmi

Bravčové mäso s fazuľovými strukmi

Zaradené v kategórii:
Bravčové pliecko

Ingrediencie:

700 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, 50 g masla, 50 g koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, 20 g hladkej múky, 200 g fazuľových strukov z konzervy
Vínny nálev: 2 dl bieleho vína, 100 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 40 g cibule, 5 zrniek čierneho korenia, 1 zrnko nového korenia, bobkový list, trocha tymianu


Postup prípravy:

Mäso vykostíme a odrežeme z neho masť. Potom ho naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej misy, zalejeme vychladnutým nálevom, prikryjeme tanierom a necháme 1 až 2 dni v chlade odležať, pričom mäso občas obrátime. Pred vlastnou prípravou podusíme na masle čerstvú koreňovú zeleninu spolu s cibuľou. Odležané mäso z vínneho nálevu vyberieme, trocha osolíme, dáme na opraženú zeleninu a dusíme. Po chvíli podlejeme vínnym nálevom, pridáme trocha horúcej vody a udusíme do mäkka. Mäkké mäso pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme, precedíme, pridáme fazuľové struky spolu s mäsom a ešte trocha prehrejeme.
Vínny nálev
:Biele víno povaríme s očistenou koreňovou zeleninou pokrájanou nadrobno, s pokrájanou cibuľou, korením, bobkovým listom, tymianom a necháme vychladnúť.
Podávame so žemľovou knedľou alebo zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Paradajky s fazuľovými strukmi
Paradajky s fazuľovými strukmi
Bravčové mäso pečené na cesnaku
Bravčové mäso pečené na cesnaku
Bravčové mäso preťahované párkami
Bravčové mäso preťahované párkami
Dusené bravčové mäso na rasci
Dusené bravčové mäso na rasci