už 3274 receptov

Pridaj recept

Bravčové rebierko na hubách so smotanou

Bravčové rebierko na hubách so smotanou

Zaradené v kategórii:
Bravčové karé

Ingrediencie:

500 g bravčového karé, soľ, voda, 40 g oleja, 40 g cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 100 g čerstvých (alebo 10 g sušených) hríbov, 1/4 l kyslej smotany, 30 g hladkej múky, citrónová šťava


Postup prípravy:

Karé aj s kosťou pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, okraje narežeme a na horúcom oleji z jednej i z druhej strany prudko opečieme. Do oleja pridáme postrúhanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom pridáme na hrot noža červenej papriky, korenie, soľ, trochu horúcej vody a všetko spolu prikryté dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme umyté a na plátky pokrájané hríby a ešte dusíme. Mäkké zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme a nakoniec okyslíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou, knedľou alebo s haluškami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bravčové rebierko na rasci 1.
Bravčové rebierko na rasci 1.
Bravčové rebierko na paprike
Bravčové rebierko na paprike
Bravčové rebierko s horčicou a chrenom
Bravčové rebierko s horčicou a chrenom
Bravčové rebierko na rasci 2.
Bravčové rebierko na rasci 2.