už 3274 receptov

Pridaj recept

Bryndzové pagáčiky

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z lístkového cesta

Ingrediencie:

400 g hladkej múky, 150 g masla (margarín), 150 g bryndze, 20 g droždia, soľ, mlieko, vajce na potretie


Postup prípravy:

Maslo rozdrobíme s bryndzou a múkou, pridáme droždie, soľ, mlieko a vypracujeme dosť husté cesto. (Čím je cesto hustejšie, tým sú pagáčiky krajšie.) Cesto necháme chvíľu na pomúčenej doske postáť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2-2 ½ cm a malou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom, necháme chvíľu nakysnúť, znovu potrieme vajcom a v mierne teplej rúre upečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiakové pagáčiky
Zemiakové pagáčiky
Kysnuté kapustové pagáčiky
Kysnuté kapustové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky 1.
Škvarkové pagáčiky 1.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Bryndzové guľky s maslom obalené v bylinkách
Bryndzové guľky s maslom obalené v bylinkách