už 3274 receptov

Pridaj recept

Bryndzové tašky s údeným mäsom

Bryndzové tašky s údeným mäsom

Zaradené v kategórii:
Pirohy

Ingrediencie:

300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, soľ, 2 dl sladkej 12% smotany


Postup prípravy:

Z bryndze, múky a vajec vypracujeme cesto, vyvaľkáme na plátok asi ½ cm hrubý. Nakrájame na štvorčeky, vložíme do nich trocha zomletého údeného mäsa a prehneme do tvaru trojhrannej šatky. Strany dobre pritlačíme a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Hotové tašky nakoniec polejeme smotanou a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Zelerový šalát s údeným mäsom
Zelerový šalát s údeným mäsom
Zapekané zemiaky s údeným mäsom
Zapekané zemiaky s údeným mäsom
Tašky plnené údeným mäsom
Tašky plnené údeným mäsom