Bulharský guláš
Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:
400 g baranieho mäsa, mleté čierne korenie, mletý zázvor, soľ, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 3 malé mrkvy, 400 g zemiakov, 1 veľká lyžica hladkej múky
Postup prípravy:
Umyté mäso pokrájame na kocky, posypeme ho mletým čiernym korením, mletým zázvorom, osolíme a necháme 2 hodiny odležať. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a mäso. Prudko opečieme, podlejeme horúcou vodou, pridáme rozotretý cesnak, bobkový list a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezance pokrájanú mrkvu, olúpané a na kocky pokrájané zemiaky a dodusíme. Nakoniec zahustíme guláš zaprášením múkou a povaríme. Podávame s chlebom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Fazuľový guláš | ![]() Slovenský baraní guláš | ![]() Rumunský guláš | ![]() Polievka na bulharský spôsob |