už 3274 receptov

Pridaj recept

Bulharský guláš

Bulharský guláš

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

400 g baranieho mäsa, mleté čierne korenie, mletý zázvor, soľ, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 3 malé mrkvy, 400 g zemiakov, 1 veľká lyžica hladkej múky


Postup prípravy:

Umyté mäso pokrájame na kocky, posypeme ho mletým čiernym korením, mletým zázvorom, osolíme a necháme 2 hodiny odležať. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a mäso. Prudko opečieme, podlejeme horúcou vodou, pridáme rozotretý cesnak, bobkový list a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezance pokrájanú mrkvu, olúpané a na kocky pokrájané zemiaky a dodusíme. Nakoniec zahustíme guláš zaprášením múkou a povaríme. Podávame s chlebom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy:
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Slovenský baraní guláš
Slovenský baraní guláš
Rumunský guláš
Rumunský guláš
Polievka na bulharský spôsob
Polievka na bulharský spôsob